gasztronómiai élmény recept újhagyma
Ropogós és ízletes. Próbáld ki ezt a rántott újhagyma receptet, ami garantáltan feldobja a családi étkezéseket! Készítsd el könnyedén és élvezd a különleges ízélményt.

Az újhagyma nemcsak ízletes, hanem kiváló kiegészítője is lehet számos ételnek. Igazán különleges étel receptet keresel? Akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi rántott újhagyma receptet, hogy új színt vigyél ennek a kiváló zöldségnek a felhasználásába. Az újhagyma egészséges, mert vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, antioxidánsokat tartalmaz, támogatja az emésztést, hozzájárul a szív- és érrendszeri egészséghez, és alacsony a kalóriatartalma.

rántott újhagyma
 A rántott újhagyma mellé jól passzol a sajtmártás de kínálhatunk mellé pitát vagy pirítóst is. Forrás: Fanny magazin archív

Rántott újhagyma sajtmártással

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók (4 személyre)

16 szál újhagyma

liszt, kb. 2 db tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz

400 ml olaj a sütéshez

100 ml 20%-os főzőtejszín

100-150 ml tej

2 gerezd fokhagyma

100 g füstölt trappista sajt

reszelt szerecsendió

piták a tálaláshoz

Így készül a rántott újhagyma

1. Az újhagymák két végét vágjuk le úgy, hogy kb. 10-12 cm-es darabokat kapjunk, a külső rétegüket távolítsuk el. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg, majd főzzük benne 2-3 perc alatt puhára a hagymákat. Szűrjük és csepegtessük le, hagyjuk kihűlni, majd töröljük teljesen szárazra.

2. A hagymadarabokat panírozzuk lisztbe, felvert, enyhén megsózott tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába. Az olajat hevítsük fel egy nagy lábasban, és a közepesen forró olajban süssük a hagymákat aranybarnára. Tálalásig szedjük konyhai papírtörlőre.

3. Közben készítsük el a sajtmártást. Ehhez öntsük egy lábasba a főzőtejszínt és 100 ml tejet, majd adjuk hozzá a megpucolt, áttört fokhagymát. Szórjuk bele a lereszelt sajtot, lassú tűzön hagyjuk megolvadni. Ezután forraljuk fel, és ízesítsük sóval, valamint kevés reszelt szerecsendióval. Ha túl sűrű, hígítsuk a további 50 ml tejjel.

4. Tálaljuk a rántott újhagymákat a sajtmártással, pitákkal vagy pirítóssal köríthetjük.

Tipp: A füstölt sajt felét trappista vagy edami sajtra cserélhetjük.

Egy adag kb.: 285 kalória-PITA NÉLKÜL

David és Victoria Beckham is odavan az újhagymáért!

David Beckham nemrég egy videót posztolt az Instagram oldalán, amelyen éppen saját termesztésű újhagymáit szedi ki a földből feleségének, Victoria Beckhamnek. Azt nem tudni, hogy mennyi rántott húst esznek otthon, de vajon kipróbálnák-e ezt a rántott újhagyma receptet? :)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.