Ínycsiklandó banánpalacsinta két hozzávalóból - RECEPT

Plate,Of,Maple,Pecan,Pancakes,With,Fresh,Bananas,And,Coffee
Shutterstock - mama_mia
desszert palacsinta Banán
Ha valami igazán egészséges, laktató és ínycsiklandó finomságra vágysz, vagy gluténérzékeny vagy, esetleg figyelsz az alakodra és imádod a banánt, akkor most figyelj, mert ez lesz a kedvenc reggeli-recepted!

Ez a banánpalacsinta annyira finom, hogy ha egyszer megkóstolod, többé nem is akarsz majd mást reggelizni. A jó hír az, hogy azok is bátran és könnyedén elkészíthetik, akik nem érzik magukat konyhatündérnek: a palacsinta mindössze két hozzávalóból áll és mosogatni sem kell sokat utána. A két összetevő nem más, mint a banán és a tojás. Ha most azon tűnődsz, hogy lesz ebből palacsinta, akkor megnyugtatunk: a tojás kötőanyagként működik – szerkezetet adva a tésztának, míg a banán nedvességet és édes ízt kölcsönöz számára, így liszt nélkül is finom és igazán palacsinta-jellegű lesz.

banánpalacsinta
Ez a banánpalacsinta annyira finom, hogy ha egyszer megkóstolod, többé nem is akarsz majd mást reggelizni
Forrás: Shutterstock

Íme, az elronthatatlan banánpalacsinta receptje

Hozzávalók

  • olaj, vagy vaj a serpenyő bekenéséhez
  • 1 nagy banán (kb. ½ csésze pépesítve)
  • 2 nagy tojás, felverve

Elkészítése

  1. Melegíts fel egy nagy serpenyőt vagy palacsintasütőt közepes hőfokon. Önts bele egy kis olajat, vagy vajat.
  2. Amíg a serpenyő melegszik, hámozd meg a banánt, és tedd bele egy tálba. Villával törd össze, amíg minimálisan darabos, de viszonylag sima, bébiételszerű nem lesz.
  3. Add hozzá a tojásokat a banánhoz, és jó alaposan keverd össze. (Úgy is csinálhatod, hogy először a tojásokat vered fel, majd belekevered a banánt.) Adhatsz hozzá vaníliát, vagy fahéjat is.
  4. Ha a serpenyő már elég forró, tegyél bele 2-3 evőkanálnyi tésztát, hogy kis méretű palacsinták legyenek.
  5. Süsd a palacsintákat addig, ameddig az aljuk aranybarna nem lesz, és a széleik meg nem szilárdulnak.
  6. Ezután fordítsd meg a palacsintákat. Süsd őket addig, amíg az aljuk aranybarna nem lesz.
  7. Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával is.
  8. Tálald melegen, és ízlés szerint tegyél rá lekvárt, fahéjat, mogyorókrémet, vagy pudingot.

 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.