A Cacio e Pepe egy római klasszikus tészta étel Pecorino Romano sajttal és fekete borssal . A "cacio e pepe" jelentése pedig nem más, mint "sajt és bors" és gyakorlatilag ehhez az isteni ételhez tényleg nem is nagyon kell más. Amikor egy fárasztó nap után hazaérsz, és valami ínycsiklandó, de gyorsan összeállítható meleg ételre vágysz, ez a Cacio e Pepe recept lesz a te megmentőd.
4 evőkanál (60 ml) extra szűz olívaolaj, elosztva
1 teáskanál durvára őrölt fekete bors (ízlés szerint)
225 g spagetti
Só (ízlés szerint)
2 evőkanál (30 g) sótlan vaj
55 g Pecorino Romano sajt (kb. 1 csésze), nagyon finomra reszelve, plusz egy kevés a tálaláshoz
Azt gondolhatod, hogy ez a recept pofonegyszerű: főzd meg a spagettit, csepegtesd le, forgasd össze olívaolajjal, vajjal, fekete borssal és reszelt Pecorino Romano sajttal, majd tálald. Azonban mindannyian tudjuk, hogy a legegyszerűbb receptek bizony gyakran a legzavarbaejtőbbek is. De ne ijedj meg, mert ha követed ezeket az utasításokat, elérheted a kívánt végeredményt: egy krémes, emulgeált szószt, amely minden spagettiszálat gazdag ízzel von be.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.