Mindenki ismeri a sajttortát, de mi a helyzet a japán változattal? A japán sajttorta, ez az új és hihetetlenül népszerű sütemény abban különbözik a hagyományos sajttortától, hogy ahelyett, hogy a sütőben kiszárítanánk, gőzöljük a tortát, így válik könnyűvé és léginessé, akár egy felhő.
A japán sajttorta, más néven soufflé sajttorta, egy puha, könnyed és légies sütemény, amely a japánok egyik nagy kedvence. Ennek a receptnek a titka a gőzöléses sütési technikában rejlik, amely lehetővé teszi, hogy a torta kívül aranybarnára süljön, míg belül könnyű, szinte habos textúrát kapjon. A tradicionális japán sajttorta krémes friss sajttal, tojással, cukorral és citrommal készül, és a sütési folyamat során több vízfürdőt alkalmaznak, hogy a torta ne száradjon ki. Mivel a recept nem tartalmaz sok zsiradékot, az eredmény egy lágy, de nem túl nehéz édesség, amely tökéletes desszert lehet bármilyen alkalomra.
Fontos, hogy ennél a receptnél vízálló tortaformát vagy edényt használjunk.
Emellett egy kis türelemre is szükség lesz a sütés során, mivel ennek a sajttortának hosszabb ideig kell pihennie. De az ízélmény és a csodás megjelenés minden várakozást megér!
Opcionális: Porcukor és sablonok a díszítéshez
- Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, felső-/alsó sütésre. Ezután kenjük ki a tortaformát vajjal, és béleljük ki sütőpapírral, hogy később könnyen eltávolíthassuk a japán sajttortát.
- Vegyük ki a krémsajtot a hűtőből, és tegyük egy tálba, amelyet egy meleg vízfürdőbe helyezünk.
- Válasszuk szét a tojásokat, és tegyük félre a tojásfehérjét. A tojássárgáját fokozatosan keverjük a krémsajthoz, majd adjunk hozzá 70 g-ot a cukorból.
- Ezután olvasszuk meg a vajat a tejjel a tűzhelyen vagy a mikróban, amíg a vaj teljesen folyékonnyá válik. Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tésztához. Tegyük bele a citromlevet és a citromhéjat is, és jól keverjük el.
- Vegyük ki a keveréket a vízfürdőből, és szitáljuk bele a lisztet és a kukorica keményítőt a tésztába. Ezután óvatosan keverjük el.
- Vegyük elő a tojásfehérjét, és egy kézi mixerrel vagy konyhai robotgéppel verjük kemény habbá. Közben adjuk hozzá a sütőport és a maradék cukrot, amíg a tojáshab kemény nem lesz.
- Óvatosan keverjük bele a tojáshabot a krémbe, majd alaposan keverjük össze. Ezután öntsük a tésztát a tortaformába. Finoman kopogtassuk meg a formát a munkafelületen, hogy eltávolítsuk belőle a légbuborékokat.
- Készítsük elő a vízfürdős sütést: helyezzük a tortaformát egy tepsibe vagy mélyebb sütőtálba, és töltsük fel vízzel a forma feléig. Ezután süssük a japán sajttortát 18 percig. Ezt követően csökkentsük a hőmérsékletet 140 fokra, és süssük további 30 percig.
- Kapcsoljuk ki a sütőt, de hagyjuk a japán sajttortát még 30 percig pihenni benne. Ezt követően vegyük ki a tortát a vízfürdőből, és tegyük vissza a sütőbe. A sütő ajtaját enyhén nyitva tartva hagyjuk pihenni újabb 30 percig,
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.