Ez az almás süti puha és tele van az alma isteni ízével. Ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthető. Csak keverd össze a két hozzávalót, majd süsd meg egy tortaformában. Szórakoztató módja a zab fogyasztásának, és annyira egészséges, hogy akár reggelire is fogyaszthatod.
Ezt a sütit édesített almapürével készítjük. Használhatsz nem édesített változatot is, de ha így teszel, érdemes cukrot, vaníliás cukrot vagy cukorpótlót adni hozzá, hogy édesebb legyen, mert a nem édesített almapürével nem lesz elég édes a sütemény. Ha nincs almapüréd, banánnal is elkészítheted. Textúrája érdekében friss alma darabokat is adhatsz hozzá (~0,5 cm-es kockákat). Olyan almafajtát válassz, ami az ízlésednek megfelel, lehet édesebb, vagy kicsit savanykásabb fajta is. Ízesítésként adhatsz hozzá egy mokkáskanálnyi fahéjat.
Ehhez a recepthez lapított zabpelyhet használunk, amit régi típusú zabpehelyként is ismerhetünk.
Roppant egyszerű a folyamat, hiszen mindössze annyit kell tenned, hogy összekevered az almapürét és a zabpelyhet egy nagy keverőtálban. Add hozzá a reszelt almát, fahéjat, majd keverd össze jó alaposan, amíg a zabot teljesen be nem vonja az almapüré. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd süsd addig, amíg szép aranybarnává nem válik a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.