Ha így melegíted, még másnap is friss lesz a pizza

pizza, maradék, felmelegítés
Shutterstock/Prostock-studio -
konyhai tipp frissítés pizza bemelegítés
A megmaradt pizza másnapi újramelegítése nem kell, hogy csalódás legyen! Ezzel a trükkel friss és ropogós lesz a pizza, mintha csak most készült volna.

A megmaradt pizza bár ínycsiklandó lehet, de hidegen azért nem az igazi: újramelegítés során pedig általában elveszíti frissességét és ropogósságát. Van azonban egy szuper pizza melegítési trükk, ami után a tésztája ismét ropogós, a rajta lévő sajt pedig olyan nyúlós lesz, mintha csak most vették volna ki a kemencéből. Csupán két egyszerű lépést kell betartanod hozzá, mutatjuk, hogyan csináld!

pizza, maradék, felmelegítés
Ezzel az egyszerű trükkel lesz újra ínycsiklandó a memgaradd pizza.
Forrás: Shutterstock/Lina__R

Íme a trükk, amitől a maradék pizza újra friss lesz

Persze nincs abban semmi rossz, ha a hűtőből kivéve, hidegen is örömmel elfogyasztod az előző napról vagy étkezésből megmaradt pizzaszeleteket. Viszont a legtöbben szeretnénk, ha a pizzát újra a legjobb formájában élvezhetnénk: melegen, ropogósan, pont úgy, ahogy az megérkezett. A legtöbben csak betesszük a mikróba, ami egy csodálatos eszköz és meggyorsítja rengeteg étel elkészítésének folyamatát, de a pizzamelegítésben sajnos alul marad. A másik módszer, ha nem vagyunk farkas éhesek és van hozzá elég türelmünk, hogy megvárjuk az előmelegítést, akkor a sütőben sütjük. Bármelyik módot is választjuk a felmelegítéshez, az eredmény csalódás: az előbbi általában nyúlós, pépes szeleteket eredményez, míg az utóbbi kiszáríthatja a pizzát, vagy még rosszabb, teljesen elégetheti. Mostanában sok helyen azt ajánlják, hogy tedd a pizzát a mikróba, vagy nedves papírtörlőbe csavarva, vagy egy tál vízzel együtt. De a végeredmény még akkor is inkább csak a fagyasztott pizzára emlékeztet, amit felmelegítenek a mikróban: kicsit vizes, rengeteg csalódással. A pizza újramelegítésének titka annyi, hogy ha nem a mikrót választod, hanem egy serpenyőt, akkor a tésztája ismét ropogós, a sajt pedig olyan nyúlós lesz, mint frissen. Ehhez nem kell mást tenned, mint fogod a megmaradt pizza szeleteket, amiket elkezdesz melegíteni egy serpenyőben és pár percenként ellenőrzöd, amíg a sajt megolvad és buborékolni kezd. Ennyire egyszerű!

A pizza tésztája ropogós lesz, mintha frissen sült volna egy fatüzelésű kemencében, miközben a sajt ugyanolyan nyúlós, mint amikor először sült. Ráadásul néhány perc alatt elkészül, így nem kell sokáig várakoznod a sütődre.

Egy kis vizet is adhatsz a serpenyőhöz, és takard le, hogy a legjobb eredményt érhesd el. A végén szórhatsz a pizza tetejére egy kis chilipehelyet vagy friss bazsalikomot, és máris egy mennyei fogást tálalhatsz a tányéron. Lehet, hogy kicsit több időt vesz igénybe, mint a mikró, de a csodás végeredmény miatt megéri a rászánt kicsivel több időt.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.