Több szezonális alapanyagot szeretnél fogyasztani? Ez télen sem lehetetlen! Hiszen például a kelbimbó, cékla, káposzta, madársaláta vagy lencse olyan alapanyagok, amiknek télen van a szezonja és szuper egészséges saláta készíthető a felhasználásukkal. Ráadásul a téli vitamin pótlás különösen fontos, hogy az immunrendszer erős maradjon. Akár életmódváltás a cél, akár csak egészségesebben étkeznél, készítsd el te is a legjobb téli saláta recepteket.
Az ünnepi bőséges étkezések után mindannyian friss, könnyű ételekre vágyunk. Ezek a saláták tökéletesek erre, hiszen a legtöbbjük kevesebb mint 500 kalóriát tartalmaz adagonként, tehát igazi alakkímélő fogások. Ráadásul ezek a téli saláta ötletek kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthetők, némelyik mindössze 20 perc alatt.
Hozzávalók 2 adaghoz
60 gramm quinoa
250 gramm kelbimbó
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
só, bors
1 tojás
20 gramm pekándió
100 gramm madársaláta
4 ág friss fűszer, vagy ennek megfelelő szárított űszerkeverék
1 teáskanál vörösáfonya (üveges)
2 evőkanál vörösborecet
Hozávalók 4 főre
200 gramm beluga lencse
1 uborka
4 zeller szár
1 gránátalma
1 csokor menta
4 evőkanál málnaecet
2 tk mustár (édes)
2 evőkanál méz
4 evőkanál olaj
1 darab friss torma
só, bors ízlés szerint
Hozzávalók 4 főre
400 gramm vörös káposzta
100 gramm sárgarépa
2 újhagyma
2 evőkanál fehérborecet
50 gramm szárított lágy füge
3 evőkanál dióolaj (pl. dió- vagy mogyoróolaj)
1 teáskanál juharszirup
2 evőkanál dió
Frissen őrölt bors
só ízlés szerint
Tipp: Készítsük el a salátát előző nap, és hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakán át. Baguette vagy ciabatta mellé jól illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.