A tészta spenóttal remek kombináció, főleg, ha szeretnéd gyorsan letudni a főzést, de mégis ínycsiklandó ételt raknál az asztalra. Ráadásul ez a vegetáriánus recept olyan hozzávalókból áll, amik jól tárolhatók, így mindig kéznél lehetnek, amikor egy egyszerű, de finom fogásra vágysz.
500 g rövid tészta (pl. penne)
400 g fagyasztott spenót
150 g gorgonzola
50 g dió (durvára törve)
250 ml tej
1 fokhagyma
2 salotta hagyma
2 evőkanál olívaolaj
Só, bors és szerecsendió ízlés szerint
Természetesen friss bébispenótot is használhatsz hozzá, de a fagyasztott spenót is ugyanolyan finom és kevesebb munkát igényel.
Ha a gorgonzolás szósz túl erős és intenzív számodra, egyszerűen használhatsz sima, natúr sajtkrémet helyette. Ha egy enyhébb változatot szeretnél gorgonzola nélkül, a szószhoz adj hozzá 100 ml tejszínt, és főzd addig közepes hőfokon, amíg krémes állagot nem kap. Ha szeretnéd, a tálalás végén reszelt sajtot, például goudát is szórhatsz rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.