Ízorgia pillanatok alatt: ezért a vegetáriánus tésztáért a húsimádók is rajongani fognak

recept gyors ebédötletek tésztaétel spenót vegetáriánus
Tészta spenóttal, krémes és fűszeres gorgonzolával és dióval. Jól hangzik, igaz? Ez az a vegetáriánus recept, amit soha nem lehet megunni!

A tészta spenóttal remek kombináció, főleg, ha szeretnéd gyorsan letudni a főzést, de mégis ínycsiklandó ételt raknál az asztalra. Ráadásul ez a vegetáriánus recept olyan hozzávalókból áll, amik jól tárolhatók, így mindig kéznél lehetnek, amikor egy egyszerű, de finom fogásra vágysz. 

vegetáriánus tészta recept
Ízletes vegetáriánus tészta recept, amit egyszerű elkészíteni.
Forrás: Shutterstock/Piotr Krzeslak

Vegetáriánus fogás, ami még a húsevők tetszését is elnyeri

Hozzávalók (4 adaghoz)

500 g rövid tészta (pl. penne)

400 g fagyasztott spenót

150 g gorgonzola

50 g dió (durvára törve)

250 ml tej

1 fokhagyma

2 salotta hagyma

2 evőkanál olívaolaj

Só, bors és szerecsendió ízlés szerint

Természetesen friss bébispenótot is használhatsz hozzá, de a fagyasztott spenót is ugyanolyan finom és kevesebb munkát igényel.

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban forralj fel bő, sós vizet. Ha felforrt, add hozzá a tésztát, és főzd a csomagolás utasításai szerint. A főzés végén érdemes egy próbát végezni, hogy eldöntsd, mennyire szeretnél al dente vagy puha tésztát.
  • Amíg a tészta fő, készítheted a szószt egy másik, kisebb lábasban. Hámozd meg a fokhagymát és a salottát, majd aprítsd fel finomra. Melegíts olajat a lábasban, és dinszteld meg bennük a hagymákat. Add hozzá a spenótot, keverd össze, hagyd  teljesen felolvadni, és főzd néhány percig. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, de amint a spenót felolvad, elég folyadékot enged majd.
  • A spenótot öntsd fel a tejjel. A gorgonzolát vágd kis darabokra. Amikor a tej felmelegedett, csökkentsd a hőmérsékletet. Fokozatosan add hozzá a felkockázott sajtot, és keverd folyamatosan, amíg teljesen elolvad. Hagyd egy kicsit összeforrni, majd ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.
  • A tésztát szűrd le, majd tálald a gorgonzolás szósszal és a durvára vágott dióval. Ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis frissen őrölt fekete borsot is. Ez nemcsak díszítés, de finomabbá is teszi az ételt.

Alternatívák gorgonzola helyett

Ha a gorgonzolás szósz túl erős és intenzív számodra, egyszerűen használhatsz sima, natúr sajtkrémet helyette. Ha egy enyhébb változatot szeretnél gorgonzola nélkül, a szószhoz adj hozzá 100 ml tejszínt, és főzd addig közepes hőfokon, amíg krémes állagot nem kap. Ha szeretnéd, a tálalás végén reszelt sajtot, például goudát is szórhatsz rá.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.