Red velvet keksz, ami jobb, mint egy doboz csoki: megédesíti a Valentin-napot

recept Valentin nap keksz sütemény
A vörösbársony-torta keksz formában egy igazán különleges desszert, amelyben a krémsajt és a fehércsokoládé-darabkák harmóniája minden falatot felejthetetlenné tesz. Ha te is szereted a klasszikus vörös bársony tortát, próbáld ki ezt a red velvet keksz változatot!

Valentin-napon az édességek elengedhetetlenek, a red velvet keksz pedig egy kiváló választás, ami a klasszikus vörösbársony-tortát idézi. Élénk, vidám színe tökéletesen illik az ünnephez, és kevesebb erőfeszítést igényel, mint a hagyományos vörösbársony-torta vagy muffin. Ráadásul tökéletes Valentin-napi ajándék szíved választottjának a szeretet ünnepére!

A red velvet keksz tökéletes ajándék Valentin napra.
A red velvet keksz tökéletes ajándék Valentin napra.
Forrás: Shutterstock/JohnGarcia.photo

A red velvet keksz receptje

Ez a vörösbársony-keksz egy könnyed Valentin-napi finomság. Tipikusan az a sütemény, amelyet akár egy hétköznap estén is gyorsan összedobhatsz, és megoszthatod a barátaiddal, szeretteiddel, vagy akár a munkatársaiddal. 

Így készül a Valentin-napi keksz

A Valentin-napi süti tésztája gyorsan és könnyedén összeáll. További előnye, hogy a kekszeket előre is elkészítheted, sőt, akár le is fagyaszthatod őket, vagy a tésztát nyers formában is tárolhatod a mélyhűtőben. Csak formáld kis golyókká és tedd őket egy zipzáras fagyasztózacskóba. Ha már megsütötted őket, ügyelj arra, hogy teljesen kihűljenek, mielőtt a fagyasztóba teszed. A nyers tészta és a sült kekszek is legfeljebb egy hónapig tárolhatók.

Tipp: ha félreteszel néhány fehércsokoládé-darabot, azzal díszítheted a sütik tetejét miután kisültek.

Hozzávalók

170 g  szobahőmérsékletű sótlan vaj

115 g szobahőmérsékletű krémsajt

200 g fehér cukor

220 g barna cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál konyhai só

2 teáskanál vanília kivonat

1 nagy tojás

1 nagy tojássárgája

1 evőkanál piros ételfesték 

385 g univerzális liszt

25 g natúr kakaópor (nem holland)

340 g süthető fehér csokoládé cseppek

Tippek az alapanyagokhoz

  • Amikor fehér csokicseppeket vásárolsz, mindig nézd meg a csomag hátulját, hogy van-e benne kakaóvaj. Ez biztosítja, hogy a csoki minőségi fehér csokoládét tartalmaz. 
  • A krémsajt egy része helyettesíti a vajat a tésztában, és finom savanykás ízt ad a süteményeknek. A krémsajt egy puhább állagot kölcsönöz a sütiknek, amit csak a vaj, liszt és cukor nem tud nyújtani. Érdemes teljes zsírtartalmú krémsajtot használni.
  • Sokan idegenkednek a mesterséges ételfestékektől, de sajnos a piros szín eléréséhez nem lehet természetes ételfestéket használni ebben a süteménytésztában. A céklát (amely a leggyakoribb természetes piros ételfesték-pótló) a sütés során barna színűvé változtatja, és a nedvessége miatt felboríthatja a tészta egyensúlyát. Más, kereskedelemben kapható természetes ételfestékek is barna színűvé válnak a magas hőmérséklet hatására.
Nem is hinnéd, honnan ered a Valentin-nap!

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. Helyezzük a vajat, a krémsajtot, mindkét cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliakivonatot a mixer táljába. A lapát keverőfejet használjuk, vagy használhatunk kézi mixert is. Keverjük közepes sebességgel, amíg a keverék krémes, egységes színű és már nem tapad a tál oldalához, körülbelül 1-2 percig.

3. Spatulával kaparjuk le a tál oldalát, majd adjuk hozzá a tojást. Keverjük közepes sebességgel, hogy jól elvegyüljön. Ismételjük meg a folyamatot a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a piros ételfestéket, és alacsony sebességgel keverjük, hogy elkerüljük a piros festék kifröccsenését.

4. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport is, majd keverjük tovább alacsony sebességgel, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

5. Adjuk hozzá a fehér csokoládé cseppeket a tésztához, és tegyünk félre egy keveset a sütik tetejére. Keverd alacsony sebességgel, amíg a csokoládé darabok egyenletesen eloszlanak a tésztában.

6. Enyhén nedvesítsük meg a kezeinket és nedves kézzel formázzunk diónyi méretű golyókat a tésztából, majd helyezzük őket a sütőlapra. Ne tegyük túl közel őket egymáshoz, mert a kekszek sütés közben elterülnek majd. 

7. Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük a kekszeket 11-13 percig, vagy amíg a sütik szélei megszáradnak és megdermednek. 

8. Ha elkészültek, nyomj néhány fehér csokoládé darabot a sütik tetejére, amíg még puhák. Hagyd a sütiket 5 percig hűlni a sütőlapon, mielőtt áthelyeznéd őket egy rácsra. A sütik enyhén lelapulnak és kissé összeesnek, ahogy hűlnek. 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Air fryerben készült mogyoróvajas csokis kekszLégiesen puha japán sajttorta - Ezt a sütit ki kell próbálnod!Oreós bögrés süti, ami 5 perc alatt elkészül a mikróban - Recept

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.