Valentin-napon az édességek elengedhetetlenek, a red velvet keksz pedig egy kiváló választás, ami a klasszikus vörösbársony-tortát idézi. Élénk, vidám színe tökéletesen illik az ünnephez, és kevesebb erőfeszítést igényel, mint a hagyományos vörösbársony-torta vagy muffin. Ráadásul tökéletes Valentin-napi ajándék szíved választottjának a szeretet ünnepére!
Ez a vörösbársony-keksz egy könnyed Valentin-napi finomság. Tipikusan az a sütemény, amelyet akár egy hétköznap estén is gyorsan összedobhatsz, és megoszthatod a barátaiddal, szeretteiddel, vagy akár a munkatársaiddal.
A Valentin-napi süti tésztája gyorsan és könnyedén összeáll. További előnye, hogy a kekszeket előre is elkészítheted, sőt, akár le is fagyaszthatod őket, vagy a tésztát nyers formában is tárolhatod a mélyhűtőben. Csak formáld kis golyókká és tedd őket egy zipzáras fagyasztózacskóba. Ha már megsütötted őket, ügyelj arra, hogy teljesen kihűljenek, mielőtt a fagyasztóba teszed. A nyers tészta és a sült kekszek is legfeljebb egy hónapig tárolhatók.
Tipp: ha félreteszel néhány fehércsokoládé-darabot, azzal díszítheted a sütik tetejét miután kisültek.
170 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
115 g szobahőmérsékletű krémsajt
200 g fehér cukor
220 g barna cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál konyhai só
2 teáskanál vanília kivonat
1 nagy tojás
1 nagy tojássárgája
1 evőkanál piros ételfesték
385 g univerzális liszt
25 g natúr kakaópor (nem holland)
340 g süthető fehér csokoládé cseppek
1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
2. Helyezzük a vajat, a krémsajtot, mindkét cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliakivonatot a mixer táljába. A lapát keverőfejet használjuk, vagy használhatunk kézi mixert is. Keverjük közepes sebességgel, amíg a keverék krémes, egységes színű és már nem tapad a tál oldalához, körülbelül 1-2 percig.
3. Spatulával kaparjuk le a tál oldalát, majd adjuk hozzá a tojást. Keverjük közepes sebességgel, hogy jól elvegyüljön. Ismételjük meg a folyamatot a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a piros ételfestéket, és alacsony sebességgel keverjük, hogy elkerüljük a piros festék kifröccsenését.
4. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport is, majd keverjük tovább alacsony sebességgel, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
5. Adjuk hozzá a fehér csokoládé cseppeket a tésztához, és tegyünk félre egy keveset a sütik tetejére. Keverd alacsony sebességgel, amíg a csokoládé darabok egyenletesen eloszlanak a tésztában.
6. Enyhén nedvesítsük meg a kezeinket és nedves kézzel formázzunk diónyi méretű golyókat a tésztából, majd helyezzük őket a sütőlapra. Ne tegyük túl közel őket egymáshoz, mert a kekszek sütés közben elterülnek majd.
7. Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük a kekszeket 11-13 percig, vagy amíg a sütik szélei megszáradnak és megdermednek.
8. Ha elkészültek, nyomj néhány fehér csokoládé darabot a sütik tetejére, amíg még puhák. Hagyd a sütiket 5 percig hűlni a sütőlapon, mielőtt áthelyeznéd őket egy rácsra. A sütik enyhén lelapulnak és kissé összeesnek, ahogy hűlnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.