A rizspuding nem csupán egy egyszerű maradékmentő desszert. Annál sokkal több. Igazi lélekmelengető finomság, amely a nap bármely szakaszában igazán jól tud esni.
Ha szereted a rizspudingot, akkor ezt a verziót egyenesen imádni fogod. Egy titkos hozzávalóval olyan ellenállhatatlanná varázsolhatod, hogy alig fogod tudni kivárni az éjszakát, amíg a puding eléri a legjobb állagot és hőmérsékletet. Ez a hozzávaló pedig nem más, mint a vanília fagylalt!
Ha szereted a rizspudingot, akkor ezt a verziót egyenesen imádni fogod Forrás: Getty Images
a tetejére: őrölt fahéj, szárított gyümölcs, lekvár vagy pisztácia ízlés szerint
Elkészítése
Melegítsük fel a tejet, a fagylaltot, a cukrot, a fahéjat és a sót egy nagy, vastag falú edényben, közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a fagylalt el nem olvad és a cukor fel nem oldódik (5-6 perc).
Adjuk hozzá a rizst, keverjük össze, majd forraljuk fel. Azonnal csökkentsük a hőt közepes-alacsony fokozatra, majd hagyjuk enyhén gyöngyözni, de kevergessük, hogy le ne égjen, és az utolsó 10 percben adjuk hozzá a vaníliát.
Főzzük addig, amíg el nem érjük a kívánt állagot (45-50 perc). Megjegyzés: a puding a főzés alatt a legfolyékonyabb, így olyan állagot keressünk, ami egy kicsit hígabb, mint amit szeretnénk, mert a hűtés során fog teljesen megszilárdulni.
Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni. Tegyük légmentesen záródó edénybe, és tálaljuk a kívánt hőmérsékleten; a legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni. Tálalás előtt szórjuk meg a kívánt feltétekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.