Mesés fokhagymakrém, amitől a sültek új értelmet nyernek

A fokhagyma az egyik legnépszerűbb fűszer a világon, hiszen nemcsak az ételek ízét emeli ki, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Ha szereted a gazdag, mély ízeket, akkor ezt a mesés fokhagymakrémet mindenképpen ki kell próbálnod! Krémes állaga, édeskésen lágy, mégis karakteres íze tökéletes kiegészítője lesz sülteknek, grillezett húsoknak, pirítósnak, szendvicseknek, mártogatósoknak, de akár egy tál friss tésztát is megkoronázhatsz vele.
A klasszikus fokhagyma erős, csípős íze sütés és lassú karamellizálás hatására teljesen átalakul. A fokhagyma ilyenkor elveszíti nyers, csípős karakterét, és egy hihetetlenül lágy, édeskés, diós aromájú krémmé válik, amely megfelelő fűszerekkel mennyei finomság. A sütési folyamat során a fokhagyma természetes cukortartalma karamellizálódik, így az íze gazdagabb és sokkal kellemesebb lesz. Az elkészült krém pedig igazi ízbomba, amely vajasan krémes állagának köszönhetően tökéletesen illik bármilyen ételhez.
(4-6 adaghoz)
1. A fokhagyma előkészítése
A kész krémet használhatod sültek pácolásához, a vajas olívás fokhagymakrém különleges ízt ad a csirkének és a marhának egyaránt, de érdemes megkóstolni egy báránysülthöz is. Ha a köretet szeretnéd feldobni, a burgonyapüréhez is keverheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.