Ha valami igazán gyors, mégis különleges sós finomságra vágysz, ezek a sajtos-snidlinges scone-ok tökéletes választásnak bizonyulnak. Jamie Oliver receptje egyszerre omlós, fűszeres és elképesztően illatos – ráadásul airfryerben is elkészíthető. A scone az angol teaidők sztárja – és most a te konyhádban is hódíthat.
A brit teaidők klasszikusa most új köntösben érkezik – Jamie Oliver scone-receptje nemcsak egyszerű, de még air fryerben is elkészíthető, így igazán modern és praktikus. A pikáns cheddar sajt, az illatos snidling és a csipetnyi cayenne-bors fantasztikus ízharmóniát alkot, amit a lágy krémsajtos-citromos feltét koronáz meg. Akár egy barátnős délutánra, akár egy lusta hétvégi reggelire keresel sós harapnivalót, ezek a kis ínycsiklandó falatkák garantáltan belopják magukat a szívedbe.
Jamie Oliver air fryer -es sajtos-snidlinges scone-ja Forrás: Shutterstock
A Jamie Oliver-féle sajtos-snidlinges scone receptje - air fryerben 12 perc alatt elkészül
Hozzávalók
200 g sütőporos liszt, plusz egy kevés a szóráshoz
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál angol mustárpor (vagy enyhe mustár, ha nincs por)
Szitáld egy nagy tálba a lisztet, majd keverd hozzá a sütőport és a mustárport. Add hozzá a cayenne-borsot és a sót. A hideg vajat kockázd fel, majd az ujjaid segítségével morzsold el a liszttel, amíg zsemlemorzsára emlékeztető állagot nem kapsz.
Reszelj bele 100 gramm cheddar sajtot, aprítsd fel a snidlinget, és add hozzá a keverékhez.
Készíts egy mélyedést a közepébe, öntsd bele a 70 ml tejet, majd kézzel gyúrd össze, amíg egy puha, de nem ragacsos tésztát kapsz. Ha szükséges, adj még hozzá egy kevés tejet.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsd kör alakúra, kb. 3 cm vastagságúra. Vágd 6 háromszögre. Kend meg a tetejét egy kevés tejjel, szórd meg a maradék sajttal (20 g) és egy csipet cayenne-borssal.
Kend meg a sütőrácsot egy kevés olívaolajjal, melegítsd elő a légsütőt 180°C-ra kb. 2 percig, majd helyezd bele a scone-okat, egymástól egyenlő távolságra. Süsd 12 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Keverd össze a krémsajtot egy kevés citromhéjjal, ízlés szerint citromlével, frissen őrölt borssal, és egy kevés extra szűz olívaolajjal. A meleg scone-nal tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.