Sós finomságra vágysz? Jamie Oliver receptje 12 perc alatt elkészíthető air fryerben

Shutterstock - Olga Bondarenko
sós sütemény airfryer recept
Ha valami igazán gyors, mégis különleges sós finomságra vágysz, ezek a sajtos-snidlinges scone-ok tökéletes választásnak bizonyulnak. Jamie Oliver receptje egyszerre omlós, fűszeres és elképesztően illatos – ráadásul airfryerben is elkészíthető. A scone az angol teaidők sztárja – és most a te konyhádban is hódíthat.

A brit teaidők klasszikusa most új köntösben érkezik – Jamie Oliver scone-receptje nemcsak egyszerű, de még air fryerben is elkészíthető, így igazán modern és praktikus. A pikáns cheddar sajt, az illatos snidling és a csipetnyi cayenne-bors fantasztikus ízharmóniát alkot, amit a lágy krémsajtos-citromos feltét koronáz meg. Akár egy barátnős délutánra, akár egy lusta hétvégi reggelire keresel sós harapnivalót, ezek a kis ínycsiklandó falatkák garantáltan belopják magukat a szívedbe. 

air fryer
Jamie Oliver air fryer -es sajtos-snidlinges scone-ja
Forrás: Shutterstock

A Jamie Oliver-féle sajtos-snidlinges scone receptje - air fryerben 12 perc alatt elkészül

Hozzávalók

  • 200 g sütőporos liszt, plusz egy kevés a szóráshoz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál angol mustárpor (vagy enyhe mustár, ha nincs por)
  • egy csipet cayenne-bors
  • egy csipet tengeri só
  • 75 g hideg, sótlan vaj
  • 120 g érett cheddar sajt
  • 1 csokor snidling (kb. 20 g)
  • 70 ml tej, plusz egy kevés a kenéshez
  • egy kevés olívaolaj a sütéshez

A krémhez (feltétként)

  • 200 g light krémsajt
  • ½ citrom reszelt héja és leve ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors
  • opcionálisan: extra szűz olívaolaj

Elkészítése

  1. Szitáld egy nagy tálba a lisztet, majd keverd hozzá a sütőport és a mustárport. Add hozzá a cayenne-borsot és a sót. A hideg vajat kockázd fel, majd az ujjaid segítségével morzsold el a liszttel, amíg zsemlemorzsára emlékeztető állagot nem kapsz.
  2. Reszelj bele 100 gramm cheddar sajtot, aprítsd fel a snidlinget, és add hozzá a keverékhez.
  3. Készíts egy mélyedést a közepébe, öntsd bele a 70 ml tejet, majd kézzel gyúrd össze, amíg egy puha, de nem ragacsos tésztát kapsz. Ha szükséges, adj még hozzá egy kevés tejet.
  4. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd kör alakúra, kb. 3 cm vastagságúra. Vágd 6 háromszögre. Kend meg a tetejét egy kevés tejjel, szórd meg a maradék sajttal (20 g) és egy csipet cayenne-borssal.
  5. Kend meg a sütőrácsot egy kevés olívaolajjal, melegítsd elő a légsütőt 180°C-ra kb. 2 percig, majd helyezd bele a scone-okat, egymástól egyenlő távolságra. Süsd 12 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
  6. Keverd össze a krémsajtot egy kevés citromhéjjal, ízlés szerint citromlével, frissen őrölt borssal, és egy kevés extra szűz olívaolajjal. A meleg scone-nal tálald.
Ettől a titkos hozzávalótól válik ellenállhatatlanná a banánkenyérÍnycsiklandó fehérjebomba reggelire: hideg zabos-répatorta desszertMaradékmentés: ezt tedd a felesleges zsemlemorzsával és tojással, miután befejezted a panírozást

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.