Ezzel az egyszerű trükkel lesz tökéletes a reggeli pirítós

Tetra images RF -
reggeli pirítós gasztronómia toast
A pirítós az egyik legegyszerűbb reggeli választás, amely számos módon variálható. Ha szeretnél tökéletes pirítóst készíteni, amit minden reggel örömmel fogyaszthatsz, egy egyszerű trükk segíthet abban, hogy a kenyér minden alkalommal aranybarna és tökéletesen ropogós legyen.

A pirítós igazi reggeli klasszikus, hiszen nemcsak gyors, de rendkívül sokoldalú is: szinte bármit tehetsz rá, legyen szó vajról, avokádóról vagy egy kis sajtkrémről, de a velős pirítós is sokak kedvence. Az ínycsiklandó, még meleg pirítósra a vaj tökéletesen ráolvad, egy falatnyi vajas pirítós pedig bármelyik szürke reggelt képes feldobni. A probléma azonban, hogy a pirítós elkészítése nem mindig olyan egyszerű: könnyen túlsülhet, vagy éppen nem sül meg eléggé, így puha maradhat. Az alábbiakban mutatunk egy egyszerű, mégis nagyszerű módszert, amellyel a pirítós minden alkalommal tökéletesen ropogós lesz.

Íme egy trükk a tökéletes pirítós elkészítéséhez.
A tökéletes pirítós nem a pirítós sütőben készül.
Forrás: Shutterstock/F.J. Jimenez

Egyszerű trükk a tökéletes pirítósért

A ropogós és aranybarnára pirított pirítós könnyen elkészíthető egy egyszerű, gyakran otthon található hozzávalóval. Ha valaha is kíváncsi voltál, hogyan varázsolhatod a reggeli pirítósodat unalmasról ínycsiklandóan finomra, egy népszerű YouTuber, Thee Burger Dude tippje lehet épp az, amire szükséged van. Egy nemrégiben megosztott videójában a gasztro-kreátor válaszolt a rajongói kérdéseire, akik kíváncsiak voltak, hogyan készültek a tökéletesen megpirított pirítósok, amelyeket a vegán tonhalas salátájában mutatott be. A kíváncsiságukat kielégítve pontosan elmagyarázta, hogyan készíthetünk otthon is aranybarnára pirított, étterem szintű pirítóst. Mindez egy gyors olvasztott vajjal kezdődik. Azt mondta: "Csak olvasztunk egy kis vajat egy serpenyőben, majd alaposan bekenjük vele a kenyeret." Innentől pedig még könnyebbé válik a dolgunk. 

Bármi olyan eszközzel, aminek van egy kis súlya, nyomjuk le a vajas kenyeret a forró serpenyőben körülbelül 10-20 másodpercig. Miután levesszük a nyomást, hagyjuk, hogy a kenyér tovább piruljon, amíg el nem éri a kívánt aranybarna színt.

Az eredmény egy olyan tökéletes pirítós, ami kívül ropogós, belül pedig puha, és gazdag vajas ízvilágot kínál, mindezt anélkül, hogy pirítót használnánk.

A könnyű nyomás nemcsak abban segít, hogy a pirítós kenyér egyenletesen érintkezzen a forró serpenyővel, hanem azt is biztosítja, hogy meglegyen a boltban vásárolt pirítósokból gyakran hiányzó, jellegzetes mélybarna szín. Bár a vaj mindig is híres volt arról, hogy fokozza az ízt, ez a módszer a textúrára és a technikára is hangsúlyt fektet.

A pirítós serpenyőben való elkészítése vajjal egy egyszerű, de nagyszerű frissítés, amellyel bármilyen ételt feldobhatunk, ráadásul a növényi alapú vajhelyettesítőkkel is tökéletesen működik, így a vegán étkezők számára is ideális. Szóval, mielőtt ismét a kenyérpirító után nyúlnál, inkább fogj egy kis vajat és egy serpenyőt. A reggelid megérdemli.

Olvasztott csokis pirítós: két perc alatt készül el a fejedelmi reggeli5 tipp a tökéletes tojásrántotta elkészítéséhezHasi zsír ellen: ezzel a trükkel a reggeli zabkása igazi zsírégetővé válik

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.