40 éheztetett kiskutyát kellett megmenteni Csepelen

éheztetés Csepel állatvédőrség kiskutya mentés állatkínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyven, állattartásra alkalmatlan körülmények között nevelt, éhező kiskutyára bukkantak állatvédők egy csepeli raktárban.

Az állatokat dobozokba zsúfolták össze élelem és ivóvíz nélkül. A rendőri intézkedés során jelen lévő hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák elhelyezése és tartása maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozhatta volna – írja az Origo.

Forrás: Facebook/Állatvédőrség

A rendőrséget az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei kedden értesítették az esetről. A járőrök a raktár közelében igazoltattak egy 56 éves férfit és egy 24 éves nőt. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, amelyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, amelyekben a kutyákat tartották.

A rendőrök 40 fajtiszta - többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava - kölyökkutyát találtak kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban. A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a budapesti férfit és nőt állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki.

Az Állatvédőrség Facebook oldalán azt írta, a kutyusok jelenleg karanténban vannak, befogadásukról később a fajtamentő szervezeteknél lehet érdeklődni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.