Szinte minden magyar tulajdonú fagyizó, cukrászda közelében feltűnt már egy sokkal olcsóbb, albán fagyizó, nem véletlen, ha emiatt háborognak a cukrászok. Az albán fagyi ugyanis nem gyümölcsökből készül, hanem aromából és adalékanyagokból. Ezért árulhatják sokkal olcsóbban a gombócokat. Náluk a nagy adag (8-10 dkg) 180 forint, míg a kicsi (5-6 dkg) 120. Ezzel szemben a magyar fagyizókban egy normál gömb (5 dkg) 280 forint körül mozog.
Egy normál fagylalt összetétele a következő: tej, minimális cukor, tojássárgája, tejszín, gyümölcsös esetében pedig minimum 30, de inkább 50 százalék gyümölcs. Az albánok viszont más szabály szerint készítik a fagylaltot. Ezt állítja legalábbis Horváth Ferenc, a Magyar Cukrászok Ipartestületének szakmai elnöke.
Abban a fagylaltban nagyrészt víz, cukor, aroma és ételfesték van. A gyümölcs helyett pedig gyümölcsaromát használnak,
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.