Rács mögé kerül az anya, aki Mountain Dew-val "etette" gyerekét: a kislány 4 évesen meghalt

nő börtönben, női elítélt, börtön
Shutterstock/ - kittirat roekburi
elhanyagolás halál Mountain Dew börtön
Több mint 10 évre kerül börtönbe az az ohiói nő, aki teljesen elhanyagolta kislányát. A gyereket a Mountain Dew nevű üdítővel táplálta, aki végül a kezeletlen cukorbetegség szövődményeibe halt bele.

Börtönbe került egy ohiói anya, miután beismerte, hogy négyéves kislányát Mountain Dew-val töltött cumisüveggel etette. A 41 éves Tamara Bankset a héten 13 és fél évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát gondatlanságból elkövetett emberölésben kislánya, Karmity Hoeb 2022 januárjában bekövetkezett halála miatt.

bilincs, börtön, cella, rács mögé, elítélt, bűnös, bűnöző, Mountain Dew
A Mountain Dew nevű üdítővel táplálta gyerekét az anya: a kislány belehat (Képünk illusztráció)
Forrás: Shutterstock

A Mountain Dew nevű üdítővel "etette" kislányát a nő

A négyéves Karmity Hoeb a kórházban, cukorbetegséggel kapcsolatos komplikációkban hunyt el. Az ügyész azt mondta, "ez az egyik legtragikusabb eset, amivel valaha találkoztam". A kislány fogai teljesen elrohadtak. A gyerek apja, az 53 éves Christopher Hoeb szintén bűnösnek vallotta magát gondatlanságból elkövetett emberölésben, és június 11-én fogják elítélni.

Banks márciusban bűnösnek vallotta magát, miután az ügyészség őt és Karmity apját is vád alá helyezte több vádpontban, köztük gyilkosság és gyermek veszélyeztetése miatt. A gondatlanságból elkövetett emberölésben való bűnösségük beismerése azt jelentette, hogy a többi vádat ejtették. 

Napokkal a halála előtt az ügyészek szerint Karmity "súlyos egészségügyi problémában" szenvedett, de a szülei nem hívtak segítséget, és nem is vitték el a sürgősségi osztályra.

Tünetei addig romlottak, amíg leállt a légzése, az anya csak ekkor hívott segítséget. A mentősök rövid időre újra tudták éleszteni, de a kislány szervezete feladta a harcot. Karmity halálának okaként diabéteszes ketoacidózist tüntettek fel, amely átterjedt az agyára, az ügyészek pedig azért ítélték el a szülőket, mert a halála megelőzhető lett volna, ha segítenek a kezeletlen cukorbetegségén.

A diabéteszes keteoacidózis olyan komoly anyagcserezavar, amely fokozott zsírégetéssel jár, ami a magas vércukorszint és az inzulinhiány következtében alakul ki. 

"Ennek a gyermeknek nem kellett volna meghalnia" - állapította meg Clay Tharp, Clermont megyei helyettes ügyész. Az is kiderült, hogy az anya a saját egészségi problémáinak kezelésére tett erőfeszítéseket, a lányát viszont elhanyagolta. 

"Az, hogy nem tudod, mit kell tenned, nem mentség"

 - mondta az ítélethirdetésen Victor Haddad bíró.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.