Károly király privát levelet írt Donald Trumpnak a merénylet után – Ez állhat benne!

Károly király levelet írt Trumpnak
Getty Images - Peter Summers
Donald Trump merénylet Károly király levél
Károly király privát üzenetet küldött a volt amerikai elnöknek, miután a hétvégén merényletet kíséreltek meg ellene. Vajon mit írhatott az uralkodó Donald Trumpnak?

Megdöbbentette a világot a hír, miszerint Donald Trump egykori amerikai elnökre választási beszéde 6. percében rálőttek. A rögzített felvételek alapján néhány tompa lövést követően Trump a füléhez kapott, majd lebukott a pódium mögé, ahonnan testőrei gyűrűjében távozott. A volt elnököt azonnal a helyi kórházba szállították, ahonnan röviddel később távozhatott is. 

Donald Trump az őt ért merénylet után
Donald Trump az őt ért merénylet után Forrás: Getty Images

Trump a merényletet követően a The Examinernek adott interjút, melyben elárulta, hogy a hétvégi kongresszusi beszédét teljesen átírta, és az felháborító lesz.

 „Ez egy esély arra, hogy az egész országot, sőt az egész világot összehozzuk. A beszéd nagyon más lesz, egészen más, mint két nappal ezelőtt” - fogalmazott.

Károly király a merénylet elkövetése után alig néhány órával a washingtoni brit nagykövetségen keresztül privát levelet küldött Donald Trumpnak.

Bár azt nem tudni, hogy mi állt pontosan ebben az irományban, a szakértők szerint annak tartalma megegyezhet az új brit kormányfő, Keir Starmer szavaival, aki közösségi platformjain fejtette ki véleményét a Trumpot ért támadást illetően:

„A politikai erőszaknak nincs helye társadalmunkban, gondolataimmal a támadás áldozataival vagyok" — idézte a kormányfő szavait a Magyar Nemzet.

Károly király még hercegként szintén átélt egy hasonló merényletet, mint Donald Trump

III. Károly király még herceg volt, amikor három évtizeddel ezelőtt a színpadon állva fegyvercsővel kellett szembenéznie. Az akkor 23 éves David Kang az ausztráliai Sydneyben egy rendezvényen kiugrott a tömegből, és startpisztollyal célba vette a tőle nagyjából hat méterre álló Károlyt. Kang ezután két vaktölténnyel lőtt az akkori walesi hercegre, mielőtt a biztonságiak lekapcsolták. Mindeközben Károly király szemmel láthatólag nem zavartatta magát, a videófelvételen jól látszik, ahogy megigazítja a mandzsettagombjait, mosolyog, miközben a testőrök a földön fekvő lövöldözővel birkóznak.

Orbán Viktor is üzent Donald Trumpnak

Természetesen nemcsak a britek, a világ számos országának vezetői kifejezték együttérzésüket. Köztük Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is, aki közösségi oldalán azt írta: 

„Imádkozunk Trump elnök úrért!"

Károly király és Donald Trump személyesen is ismerik egymást, ugyanis 5 évvel ezelőtt az akkor még Károly herceg és felesége, Kamilla vendégül látták a Buckhingam palotában az elnököt és exfeleségét, Melaniát.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.