Mágikus fűszerek – Hét fűszernövény, amiknek különleges erejük van

Mortar,With,Pestle,And,Many,Different,Herbs,On,Table,,Closeup
Shutterstock/Copyright (c) 2023 New Africa/Shutterstock. No use without permission. - New Africa
boszorkány mágikus fűszernövény
Ki gondolná, hogy a konyhánkban olyan hozzávalók lapulnak, amelyeket gyakran használunk sütéshez, főzéshez és közben különleges erővel bírnak? Iszet boszorkány bemutatja, melyek ezek a mágikus fűszerek.

Összegyűjtöttünk hét különleges fűszert, amelyek nemcsak a gasztronómiában kedveltek, hanem különböző varázslatokra is előszeretettel használják őket. Mágikus praktikánál a mágia hatékonyságát emelik úgy, hogy a rezgést emelik magasabb szintre.

Fűszernövények mágikus ereje
Fűszernövények mágikus ereje
Forrás: Shutterstock

Ha mágikus fűszereket alkalmazunk, akkor nagyon fontos, hogy vegyük figyelembe a hold fázisokat.

Édeskömény: érdemes jobban megismerkednünk ezzel a különlegességgel és többször alkalmaznunk, mivel a szerencsehozó növények közé tartozik. Növeli a vonzerőt is párkapcsolatoknál vagy baráti viszonyoknál. Amennyiben szerelmi varázslatoknál használjuk, akkor egy kevés szárított édesköményt szórjunk rá az égő gyertyára vagy a köré. Akár egy kisebb vászonzsákban is hordhatjuk magunknál, hogy bevonzzuk a jó dolgokat. Sőt, a belőle készült főzetet is használhatjuk úgy, hogy reggel ezzel frissítjük fel az arcunkat.
Kakukkfű: megtisztítja a negatív energiákat. Tegyük vászonzsákba és helyezzek ajtó közelébe, mert ezzel távol tartjuk a negatív dolgokat.

Sáfrány: legtöbben a pénz vonzó hatásáról ismerik, pedig a testi vágy fokozó képessége is igen hatékony. Piros vagy rózsaszín gyertya felett égessünk el egy kevés eredeti sáfrányt. De a legjobb, ha piros színű textilzacskóba tesszük, majd ezeket a kis zsákocskákat a saját és a párunk párnája alá helyezzük. Emeli a rezgésszinteket, így a testi vágyét is. Havonta töltsük fel új energiákkal, amikor telihold van.

Cickafark: felszabadítja a lelket, növeli a rezgésszintet, ezért a gyógyulást segíti minden területen. Hiszen, ha a lélek egyensúlyban van, akkor a testünk is. A szellemi szférából tudjuk kérni segítő erejét, ha fehér gyertya mellett elégetjük a növényt. Fontos, hogy ezt mindig csak magunk számára tudjuk kérni biztonsággal, esetleg a szülő a gyermekének, de másnak nem. Ezen kívül szárazon is tudjuk alkalmazni, ha a beteg területet, például a sajgó lábat átdörzsöljük vele. Amint megvagyunk, szedjük össze a cickafarkot, majd ezt ássuk el a kertben vagy pedig egy cserép virágföldben. Hetente ismételjük meg a rituálét, amíg a panaszok enyhülnek. Fontos, hogy csakis kiegészítésképpen alkalmazható orvosi gyógymódok mellett.

Menta: az istenek és a szellemvilág növényeként is ismert, mivel megkönnyíti a kapcsolatfelvételt a szellemi szférával. Több célból is alkalmazható, a tisztán látást segíti, ezért például peres ügyekben is ajánlott, mert egyensúlyt teremt, és az igazság oldalára áll az az energia, amit a menta által lekérünk.

Oregánó: nem csak egy kedvelt fűszer, hanem számos mágikus jótékony hatása is van. A kínai gyógyászatban is ismert, főleg teaként fogyasztják. A negatív energiáktól véd, és ha tea formájában isszuk, akkor jótékony hatással van a lélek tisztulására, az ép test ép lélek elv alapján. A harmónia és szeretet elérésében is segít. Használhatjuk füstölőként, ha szárított oregánót égetünk faszén korongon.

Kardamon: szerelmi fűszer, és a fizikai vágyat is segíti a szerelemben. Számos országban afrodiziákumként is közkedvelt. De jótékonyan hat az elmére és a szívre is. Nem véletlenül, hiszen nem csak a fizikai szinten fejti ki jótékony hatását, hanem szellemi szinten is segíti az érzelmeket egyensúlyba hozni a fizikai síkkal. Nagyon sok esetben szerelmi mágiáknál használják például a Távol-keleten. Mézbe vagy kávéba keverve a lélek boldogságát erősíti.

Szerecsendió: sokan nem is gondolnák, hogy amikor ezt a fűszert használják, akkor valójában a jólétet és a hűséget erősítik. A hűség nem csak párkapcsolati szinten hanem baráti és minden más területen megjelenik, ahol fontos szerepe van a jólét megteremtéséhez. Szintén mágiáknál és füstölőként alkalmazhatjuk. Ha viszont a szerecsendiót teliholdnál langyos vízben áztatjuk, akkor ezt a vizet hintsük szét azon a területen, ahol szeretnénk, ha kifejtené mágikus hatását.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.