Nyári túlélőkészlet: Mi legyen a táskádban kánikula idején?

Shutterstock/HighKey -
hasznos kézitáska kánikula
10 nélkülözhetetlen dolog, aminek a táskádban kell lennie hőség idején. Nyári túlélőkészlettippjeink, hogy minden helyzetre felkészült legyél a forró nyári napokon.

A kánikula maximumra kapcsolt és bizony ilyenkor sem tehetjük meg, hogy egész nap csak a szobánkban hűsölünk, már ha van otthon légkondink. A nyári túlélőkészlet-lista lehet, hogy hosszúnak tűnhet, de ezekkel a cuccokkal elviselhetőbbé teheted a szabadban töltött időt. Inkább egy nagyobb táskával indulj neki a napnak, minthogy hőgutát kapj a forróságban.

Nyári túlélőkészlet
Egy stílusos és trendi, közepes méretű táskába simán elfér a nyári túlélőkészlet. Forrás: Shutterstock/Ann Haritonenko


Íme a nyári túlélőkészlet-lista, ami nélkül ne indulj el otthonról!

A nyári kánikula idején különösen fontos, hogy felkészülten induljunk el otthonról. Egy kis üveg víz és fényvédő mindig legyen a táskában, még akkor is, ha éppen csak a közeli élelmiszerboltba indulunk útnak. A meleg és párás időjárás gyakrabban okoz kiszáradást, mint gondolnánk, ezért mindig legyen nálunk víz, és gondoskodjunk arról, hogy három óránként újra kenjük fel a fényvédőt. Továbbá egy jól összeállított nyári túlélőkészlet segíthet abban is, hogy mindig a legjobb formánkat hozzuk és könnyedén megbirkózhatunk a hőséggel. Egy kis előrelátással elviselhetőbbé tehetjük a hosszú és forró nyári napokat!

1. Hordozható ventilátor, vagy legyező

Egy stílusos legyező nemcsak praktikus, hanem a szettedet is feldobja, igazi dámává varázsolva téged. Azonnali segítséget nyújt, ha olyan helyen tartózkodsz, ahol nem áramlik a levegő, és a fülledt melegben egy kis hűsítő szellőre van szükséged. Ráadásul a hordozható ventilátorok is egyre divatosabbak, így könnyen megtalálhatod a számodra legjobban tetsző darabot. Legyen szó városi sétáról vagy nyári fesztiválról, egy kis extra felfrissülés mindig jól jön!

2. Arcpermet, vagy hidratáló spray

Egy jó arcpermet vagy hidratáló spray elengedhetetlen nyáron, hogy bőröd friss és üde maradjon. Ez a kis csoda azonnal felfrissíti a bőrt, és segít megőrizni a hidratáltságát a hőségtől függetlenül. Ideális választás, ha a nap folyamán szeretnéd felfrissíteni magadat, akár egy hosszú nap után is. A különböző illatú és formulájú spray-k között könnyen megtalálhatod a kedvencedet, amely nemcsak hatékony, hanem élvezetet is nyújt!

3. Sportcsősál, vagy törülköző

A sportcsősál vagy egy könnyű törülköző elengedhetetlen kiegészítő a nyári hőség ellen. A csősál sokoldalúan használható: viselheted nyakban, fejkendőként vagy akár hűsítő arctörlőként is. Ha pedig a törülközőt választod, az segít eltüntetni a verejtéket és felfrissíteni a bőrt a forró napokon. 

4. Fényvédő krém, naptej

Alapkellék a nyári táskádban, tényleg ügyelj rá, hogy ne felejtsd otthon, mielőtt útnak indulnál! Szerencsére már kis utazós méretben is elérhető többféle márka készítménye, így nem kell egy egész nagy flakont magaddal cipelned. Könnyen alkalmazható és gyorsan beszívódó verziót válassz, így a városi séták során sem kell aggódnod, hogy bőröd leég. Ne felejtsd el háromóránként újra kenni magad a naptejjel, hogy tartós legyen a védelem a nyári káros napsugarak ellen.

5. Napszemüveg

Talán nem is kell mondanunk, de azért mi mégis leírjuk, hogy a napszemüveg a nyári védelem alapja és szuper divatos kiegészítő is egyben nyáron. A bőröd után a szemed védelme is kiemelten fontos. Megvédi szemedet a káros UV-sugaraktól, miközben csökkenti a vakító fény okozta kényelmetlenséget. 

6. UV szűrős ajakbalzsam

Az UV-szűrős ajakbalzsam elengedhetetlen a nyári hónapokban, mert megvédi ajkainkat a káros UV-sugaraktól és a kiszáradástól. A napfény hatására az ajkak könnyen leéghetnek, ezért fontos, hogy ne feledkezzünk meg ajkaink védelméről sem. Egy kis tubus mindig kéznél van, nem foglal sok helyet, így bármikor felfrissítheted vele ajkaidat.

7. Rovarirtó spray

Bár a szúnyogok sem bírják a forróságot, jellemzően csak napnyugta után támadnak, de ki tudja, hogy egy hosszúra nyúlt napodon nem lesz-e szükséged rá? Érdemes tehát magunknál tartani egy rovarirtó sprayt, ami nemcsak a szúnyogoktól, hanem más kellemetlen rovaroktól is megvéd, így nyugodtan élvezhetjük a szabadban töltött időt. 

8. Külső akkumulátor, vagy telefontöltő

A nyári kalandok során elengedhetetlen, hogy mindig legyen a táskádba egy külső akkumulátor vagy telefontöltő. Az okostelefonok gyorsabban merülnek a nyári forróságban, valamint a sok fényképezés és az útközben használt navigáció miatt is. Ezért ha nem akarsz lemaradni egy emlékezetes pillanat megörökítéséről sem, ne felejts el magaddal vinni a töltőd! 

9. Snackek

A nyári kánikulában könnyen kimerülhetünk, ezért fontos, hogy mindig legyen nálunk némi egészséges snack. Hasznos lehet, ha bedobjuk a táskánkba indulás előtt, hogy energikusak maradjunk útközben, legyen mihez nyúlnunk, ha hirtelen megéheznénk. Egy gyors falat, mint például egy gyümölcs vagy müzliszelet segítenek fenntartani az energiaszintünket, megelőzik a hirtelen éhségrohamokat, és hozzájárulnak a hidratáltsághoz is. 

10. Baseballsapka, vagy valamilyen stílusos fejfedő

Ha tűző napban indulsz útnak, akkor ne is a táskádba tedd, hanem rögtön vedd is fel. Megvéd a közvetlen napfénytől és csökkenti a hőség érzetét. Segít megakadályozni a leégést, és árnyékot biztosít az arcod számára. Egy trendi szalmakalap, vagy egy laza baseball sapka ráadásul divatos kiegészítő is, ami feldobja a megjelenésed, akár sportosan, akár elegánsan indulsz útnak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.