Lebontották Harry herceg és Meghan Markle aprócska házikóját: a Frogmore Cottage eldugott ékköve már a múlté

Meghan Markle, Harry herceg
Northfoto -
királyi család Meghan Markle Frogmore Cottage Harry herceg
A hercegi pár egykori otthonának birtokán egy titokzatos, mesebeli házikó is állt, azonban sajnos ezt már lebontották. A Frogmore Cottage a felújítás után is szerényebb otthon volt, mint amiben ma Harry herceg és Meghan Markle élnek.

Harry herceg és Meghan Markle egykori otthona, a Frogmore Cottage messze nem olyan otthon, mint amilyenben a pár jelenleg él, még azután sem, hogy beköltözésük előtt sokáig újítgatták. Volt azonban a birtokon egy mesebeli kis házikó, amit kevés királyi rajongó ismert, és mostmár nem is fognak. Az épületet ugyanis lebontották.

Harry herceg, Meghan Markle
Harry herceg és Meghan Markle egykori otthona sokkal szerényebb, mint a jelenlegi 
Forrás: Getty Images

Harry herceg és Meghan Markle szerényebb otthont választottak

A királyi család több impozáns inatlannal is büszkélkedhetnek, ám Harry és Meghan Markle mégsem a fényűző házak, villák közül választott magának otthont. A felhozatal egyik szerényebb darabja mellett döntöttek házasodásuk után: a Frogmore Cottage-ba költöztek. Mielőtt azonban birtokba vették volna az otthont felújították, hogy megfeleljen a mai modernebb igényeknek. 

Harry herceg és Meghan Markle egykori otthona
Harry herceg és Meghan Markle egykori otthona, a Frogmore Cottage
Forrás: Getty Images

A több mint 460 négyzetméteres otthonban négy hálószoba és egy gyerekszoba, valamint négy fürdőszoba található. A felújítás költségei  2,4 millió fontba kerültek, amit uralkodói támogatásból fedeztek. Az Egyesült Államokba való kitelepülésükkor Meghan Markle és Harry herceg visszafizették ennek költségeit.

A területen pedig állt egy mesebeli, nádfedeles házikó is, a The Hermitage, amit 1775-ben építették 44 000 fontért. Egy 1823-as korabeli leírás szerint a belső tér mohával volt borítva, és olyan szállással volt ellátva, amilyenre egy remetének szüksége lehet - fa eszközökkel, rusztikus székekkel és asztalla. Ugyan ez az épület  már nem áll, a Frogmore Cottage összességében még mindig a királyi ingatlanportfólió egyik ékköve.

The Hermitage, Frogmore, Windsor
The Hermitage: a lebontott mesebeli házikó 
Forrás: Getty Images

Meghan Markle és Harry herceg ma már egy sokkal villában élnek. Egy kilenc hálószobás kaliforniai álomotthonba költöztek, miután 2020-ban visszaléptek a királyi feladatoktól. A kiterjedt kúria nagyjából minden olyan létesítménnyel büszkélkedhet, amire csak vágyni lehet, többek között könyvtárral, irodával, spával, edzőteremmel, játékteremmel, borospincével - és 16 fürdőszobával! Ennek a kúriának a fenntartása azonban nem kevés pénzbe került, egyes szakértők szerint Harry és Meghan küszködni fognak, hogy ki tuják fizetni. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.