A légiutas-kísérő kifakadt: undorító módon alázzák őket a járatokon

repülőgép légiutas-kísérő utazás repülés
Agresszív utassal vagy egészségügyi vészhelyzettel mindannyian találkoztak már repülés során. Egy légiutas-kísérő azonban most elmondta, mi az, amitől felfordul a gyomra.

A légiutas-kísérők videóira és nyilatkozatira általában mindenki kíváncsi, sőt, sokan a helyükben is lennének, annyira érdekesnek tűnik a munkájuk. Egyrészt ez így is van, másrészt, rengeteg gusztustalan dologgal találkoznak. 

légiutas-kísérő
A légiutas-kísérő kifakadt: undorító módon alázzák őket a járatokon 
Forrás: Shutterstock

Egy légiutas-kísérő sok mindent elvisel 

A légutas-kísérők gyakran beszélnek arról, hogy mely szokásainkat tolerálják nehezen. Zavarja őket - és a többi utast is - például, ha valaki leveszi a cipőjét, pláne a zokniját is és felteszi egy másik ülésre a lábát, de azt is nehezményezik, ha egy utas cipő nélkül megy vécére és a horkolásnak sem örülnek.

 

Koszos papírzsepi és hányás

Most Marisa Mackle még ennél is tovább megy, és elmondta, van, hogy sok nyugtalanító dolgot kell látnia a munka során. Előfordulnak agresszív utasok, akiket le kell csillapítaniuk, de van, hogy egészségügyi vészhelyzet adódik a gépen. "Ezek olyan dolgok, amiket meg kell oldani, ez a munkánk része, de van, ami érthetetlen: számomra az egyik legbosszantóbb dolog, amikor az emberek kifújták az orrukat és utána odaadják nekünk a zsebkendőt, hogy dobjuk ki. Egy utas a múltkor, amikor szedtem össze a tálcákat, utánam szólt: 'várj csak, van itt valami a számodra!' Megálltam, és a tálcára dobta a használt zsepijét. Elképesztően megalázó volt" - eleveníti fel Mackle. 

Marisa azt is elmondta, kevés gusztustalanabb dolog van annál, mint ha valaki a fedélzeten hány. "Abban a pillanatban, amikor rosszul érzi magát, kérjen egy hányós zacskót. Sosem felejtem el, egyszer egy hölgy a vécére igyekezvén végighányta a lábamat. Le kellett vennem a harisnyanadrágomat, és az egész utat anélkül dolgoztam végig" - nyilatkozta.

Van nyugiszoba a gépen

Egy légiutas-kísérő a közelmúltban a CNN-nek elárulta, hogy a „titkos” szobáik arra valók, hogy egy hosszú úton egy kicsit kiszabaduljanak a káoszból és megpihenjenek. Ezek a rejtett a hálók a United Airlines légiutas-kísérője, Susannah Carr, aki többnyire  Boeing 767-es, 777-es és 787-es repülőgépekkel repül, elmondása szerint nagyon jól el vannak rejtve az utasok elől. Persze ennek ellenére van, aki megtalálja és megpróbál belépni oda: a legtöbben nem szándékosan, de vannak, akik azt hiszik, az a mellékhelyiség. „Kicsit olyan, mint a Disneyland, zárt ajtók mögött tartjuk a varázslatot” - nyilatkozta

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.