Az őszi napéjegyenlőség titkai: ezeket tedd, ha jót akarsz magadnak!

babonák őszi napéjegyenlőség ősz
A nappalok és éjszakák, az évszakok állandó váltakozása meghatározzák az életünket, így az őszi napéjegyenlőség is jelentős erővel bír, különösen mágikus szempontból!

Idén szeptember 22-én lesz az őszi napéjegyenlőség, ami tulajdonképpen a nyár végét és az ősz kezdetét jelenti, amikor a természet felkészül a téli álmára. A legtöbb kultúrában nagy szerepe van ennek az időszaknak, így a boszorkányságban is, ahol Mabonnak nevezik ezt az ünnepet, amikor a Földanya, vagyis az örök istennő gyümölcseit szüretelik. Ősidőkre nyúlik vissza ez a hagyomány, és a boszorkányok mindig is nagy tisztelettel ülték meg, hiszen ők nagyon tisztelik a természetet – árulja el Iszet boszorkány, főpapnő és mágus.

őszi napéjegyenlőség
Idén szeptember 22-én lesz az őszi napéjegyenlőség
Forrás: Shutterstock

Őszi napéjegyenlőség – Figyeljünk a belső világunkra!

A napéjegyenlőségi pontok idején 12 órás nappal és 12 órás éjszaka váltják egymást, vagyis szimbolikusan lehetőséget ad arra, hogy kiegyensúlyozzuk az életünket a sötét (belső, rejtett) és világos (külső, ismert) dolgok között. Vagyis az a fő feladatunk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a külső és a belső világunk között, azért, hogy gyarapodjon a spirituális tudásunk. Nem véletlen, hogy az ősz kezdetét régen a természeti népek az elcsendesedés időszakának is nevezték, hiszen ilyenkor a természet erői kezdenek visszahúzódni, és ilyenkor kell elvégezni az őszi munkákat, hogy felkészüljünk a télre, mondja a boszorkány.

Mágikus erejű ez a nap

Az ősi kelták ezen a napon nagy ünnepséget rendeztek, és így köszönték meg a bő termést. Az őszi kincsekkel, például gyümölcsökkel, levelekkel, és egyéb termésekkel az oltárt díszítették, majd gyertyákat gyújtottak. Ahogy a boszorkányok is hasonlóan jártak el, és az otthonokat az ősz színeiben pompázó dolgokkal díszítették fel, mert ezzel is azt fejezték ki, hogy tisztelik a természetet. Szerintük ez a nap mágikus erővel bír, és ilyenkor végeztek el olyan rítusokat, amelyek az emberi szükségletekkel kapcsolatosak.

Szabaduljunk meg a terhektől!

Az őszi napéjegyegyenlőség ideje kiváló alkalom arra, hogy elengedjük azokat a dolgokat vagy szokásokat, esetleg gondolatokat, amelyek már nem szolgálnak minket, és nem válnak a javunkra. De hogyan is tegyük ezt? Ha valaki jártas a meditációban, akkor annak a segítségével, de ha valaki nem szeretné ezt alkalmazni, akkor is van egy egyszerű módszer: üljünk le a földre a lakásban, de ha ezt a természetben tudjuk megtenni, akkor még jobb. 

Azért fontos, hogy a földön ülve végezzük, mert így a Földanyával tudunk csatlakozni energetikailag. Majd képzeljük el, hogy minden olyan dologtól, amitől szeretnénk megszabadulni, azt átadjuk képzeletben a természetnek. 

Érezzük, amint ezeket letesszük és megtisztulunk azoktól a dolgoktól, amik már nem szolgálják a fejlődésünket. Emellett érdemes tisztító füstölőzést is végezni az otthonunk minden helységében.

Végezzünk termékenységi rítust!

A termékenység lehet anyagiakkal, vagyis bőséggel, de akár gyermekáldással kapcsolat is. Szükségünk lesz hozzá egy almára, néhány őszi falevélre, egy vörös gyertyára, és egy olyan tárgyra, ami a kérésünket szimbolizálja. 
Helyezzük el szépen az asztalon a kellékeket, majd gyújtsuk meg a gyertyát, és kérjük meg a Földanyát, hogy segítse a kérésünket. Fontos megjegyezni, hogy gyermekáldás kérésénél soha nem kérheti azt más, csak az a nő, aki babára vágyik. Vagyis például a párja vagy a leendő nagyszülők nem.

Csak óvatosan!

Ebben az időszakban arra is vigyázzunk, hogy a gonosz erők is aktívabbak lesznek, így figyeljünk arra, hogy mit és hogyan kérünk. Meggondolatlan mágiákat nem javasolt véghez vinni, mert akár a nem kívánatos negatív szellemek is az otthonunk lakói lehetnek. 



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.