Nyaralás tervezel? Ezt a görög szigetet felejtsd el, ha szingli vagy

Miray Cruise ship organizes tours to Aegean Islands, míkonos, míkonosz
Anadolu via AFP/2024 Anadolu - Anadolu via AFP
nyaralás egyedül Míkonosz diszkrimináció
Görögország csodálatos, számos művészt megihletett. Romantikus nyaralásokra és a családi üdülésre, szűkösebb költségvetéssel és vastagabb pénztárcával is csodás helyszín. Ám az ismert író és vlogger szerint van egy sziget, ahova szingliként jobb, ha nem teszed be a lábad.

Christina Ford, a 63 éves író és vlogger egyedül ment nyaralni Görögországba, s noha imádja a mediterrán országot, ezúttal kissé csalódottan tért haza a jól megérdemelt pihenéséből. Az írónő meg is fogadta, hogy többé a lábát be nem teszi Míkonoszra, ahol érzése szerint nem igazán szeretik a szingliket, és ha egyedülálló vagy, neked sem ajánlja nyaralásra a szigetet. 

nyaralás, míkonosz, görögország
Míkonosz gyönyörű, de egy vlogger szerint nem szingliknek való nyaralási helyszín
Forrás: robertharding via AFP/Karol Kozlowski

A vlogger TikTok-videóban mesélte el míkonoszi élményeit. Állítása szerint a szálloda, ahol megszállt, kétszer számolta fel neki az úgynevezett borravalót. Amikor megkapta a számláját, látta, hogy az tartalmazza a hotel árát, az adókat, az idegenforgalmi adót, a medencéhez rendelt étel árát és az ehhez tartozó szervízdíjat. 

„Ez a borravaló-szolgáltatás, ez a kultúra kezd megőrülni. Kértek már bárkit, hogy hagyjon szervízdíjat a szobaköltség és a már kifizetett borravaló után? Míkonosz, neked elment az eszed” — mondja a videóban Ford, hozzátéve, hogy 700 euró körüli áron bérelte a szobát, ami a hotellel együtt nagyon tetszett neki, de borravalókérés felháborította, és nem is fizette ki a kért összeget.

Chistina, aki korábban maga is felszolgálóként dolgozott, azt mondja, hogy mindig nagylelkű borravalót ad, ha a szolgáltatással elégedett, de nem kis számú utazásai során még nem találkozott hasonlóval sem, és nehezményezte, hogy ilyen hatalmas összeget adtak a számlájához, és neki kellett erőfeszítéseket tennie annak csökkentéséért, illetve azért, hogy vegyék le az összeget a számla végösszegéből. 

„Utazásaim során soha nem láttam még ilyet. Azt is hiszem, hogy ha görög lennék, és nem kanadai — amit gyakran összetévesztenek az amerikaival —, akkor nem kértek volna tőlem ilyet” — vélekedik videójában a nő.

Felhőtlen nyaralás szingliként? Lehetséges, de nem Míkonoszon

Christina egy másik míkonoszi esetről is beszámolt egy másik videóban. Ezúttal azt nehezményezte, hogy szingliként szerinte diszkrimináció érte, mikor be akart ülni egy bárba, hogy mielőtt találkozna a barátaival, megnézze a naplementét, nem kapott asztalt, holott a vendéglátóhelyeken, ahol próbálkozott, megítélése szerint nem volt telt ház. Az egyik helyen azt mondták neki, hogy minimum 100 euróért kell rendelnie, ha asztalt szeretne, a másikon azt mondták, foglalnia kell, de előtte még jól kifaggatták, hogy egyedül érkezne-e vagy társaságban. 

A vlogger szerint a sziget nem szívleli az egyedülálló nyaralókat, túl sok pénzt akar elkérni azért, ha valaki egyedül fogyaszt, ezért nem javasolja senkinek, aki szingliként utazik, és ő maga sem tervez többször Míkonoszra utazni.

„Oscar Wilde-ot idézve: egyszer a kíváncsiság, kétszer a perverzió” — mondja el a megbántott Chistina, aki a sziget helyett a közeli Hydrát ajánlja úti célnak, illetve a spanyolországi Sevillát és Olaszországot —írja a Travelo.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.