Kidobóból lett ördögűző Magyari László: „Imával űzöm el a gonoszt”

ördögűző
Shutterstock/Copyright (c) 2018 nito/Shutterstock. No use without permission. - nito
ördögűzés pásztor Biblia
Ördögöt űz és betegeket gyógyít Jézus Krisztus nevében Magyari László, pásztor. A magát evangelistának nevező, régebben kidobóként dolgozó férfi élete a megtérése után radikálisan megváltozott.

A Gyógyulás Hangja Keresztény Misszió vezetője 12 évvel ezelőtt kezdte el pásztori tevékenységét. 28 évvel ezelőtt tért meg, mégpedig egy igencsak érdekes életpályát követően. Korábban ugyanis az éjszakában dolgozott, és akkor még senki sem gondolta volna, hogy egy nap Isten és az emberek szolgálatába áll. Ördögűző lett belőle, aki imával űzi el a gonoszt.

ördögűző
Ördögűző lett a lelkipásztor - Imával űzi el a gonoszt

Ördögűző lett a lelki pásztorból

„Abbahagytam a paráznaságot”

Magyari László diszkókban volt kidobó, az volt a feladata, hogy a nem megfelelően viselkedő embereket elküldje. 

Abból a szempontból szerencsés vagyok, hogy annak idején sem kellett durvább eszközökhöz folyamodnom, tehát senkit sem kellett megvernem, de arra volt példa, hogy verekedőket kellett megfékeznem. Volt tekintélyem, hiszen korábban kick box-edzőként is tevékenykedtem. Sokan ismertek Miskolcon, nagy sportmúlttal rendelkeztem 

– árulta el László, aki ma már teljesen más életet él, mint fiatalon.
 

„Abbahagytam az italfogyasztást és a paráznaságot. Persze hozzátartozik, hogy önmagában az ivás nem bűn, viszont durva cselekedetekhez vezethet. Fontos a mértékletesség!"

 – figyelmeztet a megtért férfi, aki a lelkipásztori tevékenység mellett egyébként hétköznapi szakmát is gyakorol, így nem a hívei adományaiból tartja fenn magát és a családját.

„Megtapasztaltam Isten erejét”

László elmondta, hogy az Istennel való találkozása után elkezdett komolyabban érdeklődni a csodák iránt. 
„Az interneten is sokat olvastam arról, hogy emberek álltak fel a tolószékből, süketek nyerték vissza a hallásukat, vakok szemei nyíltak meg. Mikor még a megtérésem előtt hallottam ilyen történeteket, nem foglalkoztam azokkal, nem érdekeltek. Amikor viszont elkezdtem gyülekezetekbe járni, a saját szememmel láttam, hogy ezek valóban megtörténnek" – mondja László, aki később a saját környezetében is megtapasztalta Isten erejét.

A gyülekezetünkbe járt egy ember, aki a megtérése előtt 40 évig ivott. Naponta mintegy másfél liter pálinkát fogyasztott el. Az állapota folyamatos súlyos remegéssel járt. Mikor elkezdtünk érte imádkozni, egy pillanat alatt megszűntek ezek a problémái. Sikerült letennie a poharat, és új életet kezdett. Attól kezdve haláláig csak kecsketejet ivott

 – meséli el a történetet.

Egy démonos film is árthat

Óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy miből lehet észrevenni a megszállottságot, milyen jelei lehetnek annak, ha valaki bajban van.
„Volt például egy ideggyógyászati kezelés alatt álló ember. Valószínűleg történt valami az életében, ami annyira megviselte, hogy segítségre szorult. Ez lehetett erőszak, vagy más hatás is, akár az, hogy megnézett egy démonos filmet, ami rossz gondolatokat keltett benne. Sajnos a mindennapokban is tapasztalhatjuk, hogy a világban jelen van a hazugság, a csalás, a lopás" – mondja Magyari László, aki elmagyarázta, miből áll a gyülekezetében egy ördögűzés. Sokaknak valószínűleg az ilyen témájú filmek jutnak először az eszükbe, de a valóságban ez nem ennyire drasztikus.

„Nem nevezném szertartásnak. Ha bárhol találkozom valakivel az utcán, és beszámol egy problémájáról, és közli, hogy szeretne tőle megszabadulni, elmondom neki, hogy aki megtér, és befogadja Jézust a szívébe, az örök életet kap és megbékél Istennel. Attól kezdve a Sátának nincs jogalapja arra, hogy rátegye a kezét az illetőre. Az egyik fontos eszközünk az imádság, de tudni kell, hogy Jézus azt mondta: az ő neve által engedelmeskednek a démonok. Jézus Krisztus neve egy olyan hatalom, ami előtt minden térd meghajol. Ebbe persze bele kell érteni a fellázadt angyalokat is"

– mondja a pásztor.

„Azt mondta, ő a Pusztító”

László egy saját történetét is elmeséli, ami egy prédikációja alatt történt meg vele.
„Egy alkalommal a gyülekezett előtt prédikáltam, és hátulról elkezdett felém szaladni egy fiatalember, akit korábban sosem láttunk. Le akart ütni, de amikor elém ért, mintha falnak ütközött volna, megállt. Megkérdeztem tőle, hogy „ki vagy?”. Azt felelte: „Pusztító”. Olyan hangon, amit csak a horrorfilmekben szoktunk hallani. Több hasonló eset is volt, amikor azt láthattuk, hogy ezek az emberek megszabadulnak. A gonosz lélek kimegy belőlük, de beszél is közben" – árulja el a pásztor.
„Van, amikor szólok a démonnak, hogy távozzon az emberből, az ember pedig elkezd rázkódni. Arra is volt már példa, hogy hányt, és furcsa anyagok jöttek ki belőle. Ez a folyamat volt, hogy két percig tartott, de megesett, hogy húszig. A lényeg, hogy az emberek utána meggyógyultak, megszűntek a rossz szokásaik, istenfélelem költözött a szívükbe. Olyan megtérttel is találkoztam, aki az élmény hatására soha többé nem akart lopni és bűnözni."

„Az ima ereje segít”

A pásztor kifejtette, hogy az számít csodának, amire nincs tudományos magyarázat.
 

„Gyakran megtapasztaltam, hogy azok az emberek, akiken sem a pszichológusok, sem a gyógyszeres kezelések sem segítenek, az ima ereje által képesek megszabadulni a gonosztól. Mi ezt nevezzük isteni beavatkozásnak. Hitünk szerint, ha prédikálunk, az emberek megtérnek. Jézus vére megtisztítja őket, utána a szívükbe fogadják. Azt hirdetjük, hogy Krisztus nem kézzel épített templomokban, hanem a szívekben lakik"

 – jelentei ki Magyari László, és hozzáteszi: az Újszövetség pontosan leírja, hogy maga Jézus Krisztus milyen csodákat cselekedett.
„Halottakat támasztott fel, vakokat, bénákat gyógyított meg. Aztán az ő nevében hasonlókat tett a 12 apostola, mi több, a 70 tanítványa is. Később ez a kör 5000-re bővült, majd még nagyobbra. A következő századokban is tartottak ébredési összejöveteleket, melyeken egyszerű emberek prédikáltak. Hatalmat kaptak arra, hogy kiűzzék az emberekből a gonosz szellemet. Vannak, akik azt mondják, hogy az apostolok után megszűnt az ördögűzés, de mi azt látjuk, hogy nem így történt"  – szögezi le László, akinek magyarázata szerint létezik egy fizikai és egy szellemi világ is. A gyülekezet felfogása szerint, aki hívást kap a szolgálatra, az megkapja a hatalmat is.

„Márk levelében olvasható, hogy akik hisznek, ördögöket űznek majd ki az emberekből. Az első a megtérés, ami hitvallásból származik, ennek viszont az a feltétele, hogy halljuk az evangéliumot. Ehhez viszont szükség van olyan Istenről küldött emberekre, akik a Szentlélek által, hatalommal és erővel hirdetik az igét. Akik meghallják ezt, azoknak minden megváltozik az életében. Még a gondolatai is, amiből következik, hogy új életet is kezd" – mondja a pásztor.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.