Őszi szépségtrendek: idén a sötét árnyalatok hódítanak

Őszi szépségtrendek
Shutterstock - Victoria Fox
trendek szépségtrend ősz
Amint beköszönt az ősz, nemcsak a természet öltözik új színekbe, hanem a divatvilág is megújul. A melegebb tónusok, gazdag textúrák és természetes fényesség kerülnek előtérbe ebben az évszakban. Az őszi szépségtrendek tökéletesen illeszkednek a hűvösebb időjáráshoz és az évszak sajátos hangulatához. A hűvös reggelek, sárgálló levelek és narancsos fények inspirációt nyújtanak számodra is, mivel az idei szezonban különösen a természetességet és a mélyebb árnyalatokat helyezik előtérbe.

Az őszi szépségtrendek nemcsak az évszak színeit tükrözik, hanem a praktikumot is szem előtt tartják. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Őszi szépségtrendek
Őszi szépségtrendek - Idén a sötét színek dominálnak
Forrás: Shutterstock

Őszi szépségtrendek – 5 tipp, hogy trendi legyél 

Csillogó bőr 

csillogó bőr
A cél az, hogy a bőröd egészséges és friss megjelenést nyújtson
Forrás: Shutterstock

Az őszi szezonra jellemző a hidratált, egészséges bőr, amely természetes fényességet sugároz. A matt finish helyett inkább a bársonyos, ragyogó bőr lesz a divat, amit hidratáló alapozókkal, szérumokkal és highlighterekkel érhetsz el. Ez a trend a természetes szépségre épít, és a bőrápolásra helyezi a hangsúlyt. A hidegebb időjárás miatt a bőröd hajlamosabb a kiszáradásra, ezért különösen fontos a megfelelő hidratálás és az olyan termékek használata, amelyek segítenek megtartani a bőr nedvességtartalmát.
A sminkben is a fényesebb textúrák dominálnak, így a highlighterek és az olajos bőrtípusokra készült termékek is nagy népszerűségnek örvendenek. A sminktrendek közül sokan inkább a „no-makeup makeup” irányába mozdulnak el, ahol a bőr természetes szépsége kerül előtérbe. A cél az, hogy a bőröd egészséges és friss megjelenést nyújtson, mintha csak éppen most léptél volna ki a friss levegőre.

Barna és sötét tónusú szemsmink 

sötét szemhéjsmink
A barna, bronz, terrakotta és mélyvörös színek kiemelkedőek
Forrás: Shutterstock

Az ősz árnyalatai visszaköszönnek a szemsminkekben is. A barna, bronz, terrakotta és mélyvörös színek kiemelkedőek, amelyek természetes, mégis drámai hatást adnak a szemednek. Ezek a tónusok gyönyörűen harmonizálnak a lehulló levelek színével, és jól illeszkednek a melegebb őszi színpalettához, legyen szó akár hétköznapi, akár különleges megjelenésről.
A füstös szemek is visszatérnek, különösen a mélybarna, szürke és bronzos árnyalatokkal. Ez a stílus különösen jól mutat az esti eseményeken, hiszen egyszerre elegáns és vagány. Ha a visszafogottabb sminket kedveled, akkor is tökéletes választás lehet egy finoman satírozott barna szemhéjpúder vagy egy csillogó bronz szemceruza, amelyek kiemelik a szemed természetes szépségét anélkül, hogy túlzottan sok sminket használnál.

Vörös ajkak 

vörös ajkak
A hangsúly a telt, vörös ajkakon lesz
Forrás: Shutterstock

Az őszi időszakban az ajkakon a mély, bogyós árnyalatok dominálnak, mint a sötétbordó, szilva vagy áfonya. Ezek az erőteljes színek kontrasztot teremtenek a természetesebb bőrtónusokkal, és elegánsan feldobják az őszi megjelenést. A vörös ajkak mindig klasszikus választásnak számítanak, de idén ősszel kiemelten nagy hangsúlyt kapnak, különösen a mélyebb, sötétebb árnyalatok.
Egy dologra figyelj ebben az esetben, hogy a szemedet ne hangsúlyozd túl, ha vörösre fested az ajkaidat. A natúr szemhéjpúder és a szempillaspirál elegendő lehet a harmonikus megjelenéshez, hiszen a hangsúly a telt, vörös ajkakon lesz. A matt és a fényes finish egyaránt népszerű, de az ősz hidegebb napjaira a matt rúzsok különösen praktikusak lehetnek, hiszen tartósak és nem kenődnek el könnyen.

Sötét körömlakk 

sötét körömlakk
Az őszi manikűrökben a rövidebb, természetesebb körömformák is előtérbe kerülnek
Forrás: Shutterstock

A sötét, drámai körömlakk-árnyalatok, mint a mélybordó, sötétkék, feketés lila és zöld is uralják az őszi manikűr világát. Ezek a színek jól passzolnak az őszi öltözékekhez, és elegáns megjelenést biztosítanak. A körmök terén az idei trendek a mély, gazdag tónusokat kedvelik, amelyek egyszerre modern és klasszikus hatást keltenek.
A matt és fényes lakkozások egyaránt népszerűek, és sokan a különböző textúrákkal is kísérleteznek. A metálfényű lakkok például különösen jól mutatnak a sötét árnyalatok mellett, hiszen egy kis csillogást csempésznek a manikűrbe. Az őszi manikűrökben a rövidebb, természetesebb körömformák is előtérbe kerülnek, ami kényelmes és praktikus választás a mindennapokra.

Gazdag textúrájú haj 

hajfonat
A lazább fonatok különösen népszerűek, amelyek egyszerre adnak nőies és lezser hatást.
Forrás: Shutterstock

Az őszi szezonban a hajápolásra is nagyobb figyelmet kell fordítanod, hiszen a hűvösebb időjárás és a szél száríthatják a hajat. A természetes, dús és textúrázott frizurák nagyon divatosak idén ősszel. A természetes hullámok és a lazább fonatok különösen népszerűek, amelyek egyszerre adnak nőies és lezser hatást.
Az idei trendekben a természetesség hangsúlyozása mellett a gazdag hajszínek is nagy szerepet kapnak. A mélyebb, melegebb tónusú hajszínek, mint a mézszőke, rézvörös, gesztenyebarna és csokoládébarna, tökéletesen illenek az őszi hangulathoz. Emellett a hajápolásban a hidratáló maszkok és szérumok használata is elengedhetetlen, hogy a hajad egészségesen ragyogjon az őszi hónapok alatt is!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.