A recepciós mondja el, mit ne tegyünk, ha szállodában szállunk meg

hotel, szálloda, portás, recepciós
Shutterstock/Copyright (c) 2024 Drazen Zigic/Shutterstock. No use without permission. - Drazen Zigic
TikTok etikett szálloda
A recepciós elmondja, mi az a néhány dolog, amit soha ne tegyünk, ha hotelben szállunk meg. Többek között arra is felhívja a figyelmet, hogy soha ne foglaljunk szállodai szobát harmadik féltől származó foglalási oldalakon, még akkor sem, ha olcsóbban kínálják.

Egy tapasztalt szállodai recepciós a TikTokon osztotta meg a legnagyobb bosszúságait a hotel vendégeivel kapcsolatban. A videóban elmagyarázta, hogy számos „kimondatlan szabály” van, amellyel a látogatóknak tisztában kell lenniük a foglalás, az érkezés és a szállodai szolgáltatások igénybevétele során.

hotel, szálloda,rcepciós, portás, vendék,foglalás
Mindig a szálloda oldalán foglalj szobát
Forrás: Shutterstock

A szállodai recepciós videójának címe: „Valakinek meg kellett mondania, hogyan viselkedjetek”

A videóban a hotelportás azt mondja: „Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! „Egy szálloda recepcióján dolgozom, és most felolvasok egy listát azokról a dolgokról, amelyeket nem szabad megtenned, ha szállodában szállsz meg”.

A listán szerepel többek között:

  1. Időben érkezz, ám ha késel ne várd, hogy a foglalt szoba még mindig szabad — különösen, ha egy napot késel!
  2. Foglalj közvetlenül a szálloda oldalán, ne pedig harmadik féltől származó foglalási oldalakon keresztül!
  3. Ne feledkezzen meg a jó modorról!
  4. Próbálj meg nem haragudni az alkalmazottakra!
  5. Ne hozd a gyerekeidet a bárba vagy bármilyen felnőtt rendezvényre!
  6. Ha problémáid vannak a szállodával, mindenképpen mondd el a személyzetnek, segítsenek megoldani a gondokat!

A recepciós videója több ezer nézőnek tetszett és sokan hozzá is szóltak, egyetértve a listájával.

A hotelportás azután készítette el a videóját, hogy egy szállodai biztonsági szakértő felfedte, miért kell a brit nyaralóknak mindig két szobakulcsot kérniük, ha szállodában szállnak meg. A szállodába való bejelentkezés izgalmas időszak, azonban a nyaralási pezsgés miatt sok utazó elfeledkezik az óvatosságáról. A biztonsági szakértő, aki biztonsági tippeket, trükköket, trükköket és tanácsokat oszt meg a nyaralókkal, azt is elmagyarázta, hogy miért fontos két szállodai szobakulccsal utazni.

 „Amikor megérkezel a szállodába, mindenképpen kérj két szobakulcsot a recepción, különösen, ha egyedül utazol. Erre azért van szükség, hogy a többi nyaraló azt higgye, hogy valaki mással szálltál meg, ez extra biztonságot ad neked” — mondta el a szakember.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.