Az alkoholfogyasztás előtt és közben még a szokásosnál is jobban oda kell figyelni arra, mit eszünk. Bizonyos ételek fogyasztása ugyanis ronthat a másnaposság tünetein, vagy fokozhatja az alkohol hatását. A megfelelő étkezés (természetesen a mértéktartás mellett) segíthet minimalizálni az ivás kellemetlen következményeket, például a fejfájást és az émelygést. Íme néhány étel, amit érdemes elkerülni, mielőtt alkoholt fogyasztanánk, de iszogatás mellé sem jó választások.
A sós harapnivalók, mint a chips, a perec és a pattogatott kukorica csábító nasik lehetnek, de a közhiedelemmel ellentétben kerülendők, ha alkoholt fogyasztunk. A só ugyanis - akárcsak az alkohol - vizet von el a szervezettől. A kiszáradás pedig köztudottan súlyosbítja a másnaposság tüneteit, a túl sok só fogyasztása puffadáshoz és folyadékvisszatartáshoz is vezethet.
A cukros ételek szintén kerülendők, ha alkoholt fogyasztunk. Ezek az ételek gyors vércukorszint-emelkedést, majd hirtelen csökkenést okoznak. Ez az ingadozás felerősítheti az alkohol hatását és fáradtságot, szédülést idézhet elő.
A tejtermékek szintén nem ajánlottak alkoholfogyasztás előtt. A tejtermékek lelassítják az emésztést, így az alkohol hosszabb ideig marad a gyomorban, ami irritálhatja azt, valamint hányingert vagy puffadást okozhat. A tejtermékekben lévő zsírok és fehérjék lassítják az alkohol felszívódását, ami késlelteti a másnaposság tüneteinek megjelenését, de intenzívebbé is teheti azokat.
Arról, hogy mit fogyassz, ha mégis beüt a másnaposság, itt írtunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.