A NASA segítséget kér a lakosságtól: több millió dollárt kap, aki kivitelezhető ötlettel áll elő

Hold, holdraszállás, NASA
Shutterstock - Paopano
holdraszállás űrhajózás NASA
Az űrügynökség régóta küzd azzal a komoly problémával, amelynek megoldásában bárkit segíthet, feltéve, hogy tud. A pénz nem akadály, szívesen fizetnek annak, aki jó ötelttel áll elő. A NASA nem szűkmarkúskodik, a jó és kivitelezhető ötletért 3 millió dollárt fizet.

A NASA folytatja régi projektjét, amelynek célja, hogy újra emberek lépjenek a Holdra. Több mint 50 év után, 2026 szeptemberében szeretnének egy legénységnyi űrhajóst a Hold felszínére juttatni. A nagy érdeklődéssel várt küldetés során a Holdra léphet az első nő és az első színesbőrű ember is. 

Hold, NASA, holdraszállás
A NAsa folytatja a Hold-projektet
Forrás: Shutterstock

A NASA a fenntarthatóságban kér segítséget

Azt már kitalálta a NASA, hogyan juttathat embereket a Holdra, az űrügynökség segítséget kér a hosszú távú küldetések fenntarthatóságának javításához, azaz a különböző hulladéktípusok, többek között a régi ruhák és élelmiszer-csomagolások feldolgozásának új módszereihez.

Amy Kaminski, a NASA Díjak, kihívások és Crowdsourcing programjának programvezetője elmondta:

„A Holdon történő hulladékgazdálkodás innovatív megközelítését keressük, és célunk, hogy a levont tanulságokat a Földre is visszavigyük, hogy mindannyiunk javára váljon”.

A NASA a probléma ellen a nemrég bejelentett LunaRecycle Challenge nevű, kétfordulós versennyel reméli felvenni a harcot, amelyre bárki nevezhet, hogy segítsen fenntarthatóbbá tenni az űrmissziókat. Kim Krome, a program kihívásmenedzsere és a NASA Centennial Challenges megbízott programmenedzsere hozzátette: „Örülök, hogy a NASA LunaRecycle Challenge hozzájárul a fejlett gyártás és az élőhelyek technológiai igényeit érintő megoldásokhoz. Nagyon izgatottan várjuk, hogy versenyzők milyen megoldásokkal állnak elő, és alig várjuk, hogy ez a kihívás pozitív katalizátorként szolgáljon ahhoz, hogy az ügynökséget és az emberiséget közelebb hozzuk a sajátunkon túli világok felfedezéséhez”.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.