Eltűnt Horvátország legkedveltebb strandja - Drámai felvétel

Aranyszarv tenger Horvátország
Az Adriai-tenger elnyelte Horvátország egyik legismertebb homokos tengerpartját. Az Aranyszarv strand a Boris-ciklon áldozata, a helyiek reménykednek, hogy a partszakasz idővel visszanyeri eddigi pompáját.

Eltüntette a Boris-ciklon Horvátország legnépszerűbb, legtöbbet fotózott strandját. Az Aranyszarv strand  (eredeti nevén Zlatni Rat) gyönyörű természeti környezetével emelkedik ki a többi közül, a helyeik azonban arról számolnak be, hogy a part nem hasonlít korábbi önmagára. 

Aranyszarv strand Horvátország legnépszerűbb üdülőövezete
Aranyszarv strand Horvátország legnépszerűbb üdülőövezete
Forrás: Getty Images/Croatia Golden Horn

A Boris-ciklon okozta az Aranyszarv strand sokkoló változását

Az Adriai-tenger elnyelte Horvátország egyik legismertebb homokos tengerpartját, a Brac szigetén található Aranyszarv strandot - írja a Morski  horvát hírportál nyomán a Ripost.  A helyi lap beszámolója szerint a terepviszonyokat az elmúlt időszakban tapasztalt heves esőzések és érős széllökések rendezték át, a mostani helyzetet pedig a Boris-ciklon alakította. Az Aranyszarv strand a szél, a hullámzás és a különféle irányból érkező tengeri áramlások hatására folyamatosan változtatja az alakját, de ilyen még nem történt sosem, a félszigetet konkrétan elnyelte a tenger.

Ijesző látványt nyújt a korábban gyönyörű strand

„Ez nagyon megijeszt. Még soha nem tapasztaltam ehhez hasonlót. Az éghajlatváltozás itt is érezteti a hatását, és sajnos ez az új normális” - fogalmazott  egy, az Aranyszarv strand közelében élő horvát nő.


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.