A Google figyelmeztet: ha ezt a jelet látod a térképen, jobb, ha elkattintasz

Logo Photo Illustration, google térkép
NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis/NurPhoto - NurPhoto via AFP
Google Térkép értékelés csalás figyelmeztetés
Sokan keresnek úgy üzletet, szolgáltatót, hogy megnézik az értékeléseket, és ahol sok a pozitív, ott próbálkoznak és fordítva. Ám az értékelések sokszor hamisak. A Google ezért gondoskodik róla, hogy ne legyenek csalások, megjelöli azokat a vállalkozásokat a térképen, amelyeknél felmerült a gyanú.

Sokan vagyunk, akik mielőtt beülnénk egy étterembe, bemennénk egy helyre vagy szolgáltatóhoz a környéken, ahol éppen járunk, a Google-térképen nézzük meg, mik a lehetőségeink, és az értékelések alapján próbálunk választani. Ám, mivel az értékeléseket a felhasználók adják, egyáltalán nem biztos, hogy objektív, vagy akár valós visszajelzésről van szó. A szolgáltatók a saját érdekükben és a konkurenciával szemben is csalhatnak az értékelésekkel, ami megnehezíti a dolgunkat. Azaz megnehezítette, mert a Google már értesítést vagy figyelmeztetést helyez el a Google Térképen, ha úgy véli, hogy az értékelések egy része hamis lehet. 

Google térkép France - Illustration, Google Maps, térkép
Sokan vagyunk, akik idgen helyen járva a Google térkép értékeléseinek segítségével keresünk például éttermet, szórakozást
Forrás: Hans Lucas via AFP/Jean-Marc Barrere / Hans Lucas

A Google szerint a következő három dologra képes a jelzés

  1. Az üzleti profil meghatározott ideig nem kaphat új értékeléseket
  2. Az üzleti profil meglévő értékeléseit vagy értékeléseit meghatározott ideig nem teszi közzé
  3. Az üzleti profilon figyelmeztetést jelenít meg, amely tudatja a fogyasztókkal, hogy a hamis értékeléseket eltávolították

 

Bár a Search Engine Roundtable oldal szerint Nagy-Britanniában észlelték a jelzéseket, feltehetőleg hamarosan a világon mindenhol elérhető lesz.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.