Megvan az év első karácsonyimádója! Nem hiszed el, mit csinál!

karácsonyi ajándék csomagolás
Shutterstock/Veronika Kraeva -
karácsony ajándékok díszcsomagolás tipp
Paula Hanson már gőzerővel készül a karácsonyra. Meg is osztott egy egyszerű trükköt, amellyel könnyebbé válik az ajándékok csomagolása. Az emberek viszont értetlenül álltak, hogy miért csinálja ezt, hisz még három hónap van hátra karácsonyig.

Itt van október, és a boltok polcai már roskadoznak a karácsonyi kiegészítőktől, de sokunk számára a karácsony még mindig távolinak tűnik. Az ajándékok beszerzését bár érdemes időben elkezdeni, de te nekiálltál már egyáltalán, hogy összeírd a listát, hogy kit mivel lepnél meg? Van azonban egy nő, aki már szeptember óta teljes lendülettel készül az ünnepekre, beszerzett egy csomó ajándékot és a csomagolás terén is bemutatott egy egyszerű, ámde annál praktikusat trükköt is. 

karácsony, ajándék csomagolás
Ennél a nőnél korábban kezdődik a karácsony, mint bárki másnál
Forrás: Shutterstock/Bogdan Sonjachnyj

Ajándékcsomagolás könnyedén: korai karácsony 

Paula Hanson a TikTokra posztolt egy ügyes csomagolási trükköt, amelyről azt állítja, hogy számára bizony jelentősen megkönnyítette a karácsonyt, ezzel kíváncsiságot keltve a követői körében, hogy miért készül már több mint három hónappal korábban az ünnepi szezonra. Paula megmutatta a legújabb vásárlását: 27, ünnepi motívumokkal díszített fóliás táskát. "Miért is bajlódnál a csomagolással? Csak tedd az ajándékot a táskába, kösd meg, és kész!" – demonstrálta, miközben már be is tette az ajándékokat a táskákba. Hangsúlyozta, hogy a vásárlás során 27 különböző méretű szalagot is kapott. Amiket csodálatosnak jellemzett, utalva arra, hogy még varázslatosabbá teszik az ajándékokat.

„Azonnal ünnepivé varázsolják a karácsonyt, nem kell bajlódni se ollóval, se ragasztószalaggal” – lelkendezett, miközben a még ajándékra váró táskákat mutogatta. „Őszintén szólva, ezzel nem lehet hibázni.” A hozzászólások között azonban többen is megdöbbenésüket fejezték ki a korai csomagolás miatt. Azonban a hüledezőknek Paula így válaszolt: „Néhányan előre terveznek, hogy meg tudják engedni maguknak a karácsonyt.” Sokak a csomagolóanyag potenciális környezeti hatásai miatt aggódtak. Az egyik hozzászóló megjegyezte: „Bár főként ajándékcsomagoló papírt használok, néha veszek ajándék táskákat, de csak lebomlóakat. Úgy érzem, elég műanyag van a világban.” Paula eredetileg azzal védekezett az ajándék táskák választása mellett, hogy azok fóliásak”, tehát újrahasznosíthatók, azonban egy másik nő ellentmondott neki, és rámutatott: „Ezek nem fóliásak, tehát nem újrahasznosíthatók. Ezek metallizált műanyag fóliák.” Paula erre így reagált: „Az újrahasznosítottat arra értem, hogy évről évre használom. Anyukám már három éve ugyanazokat a fóliás táskákat használja.” Mások is hozzászóltak, kifejezve, hogy ők inkább azt a örömöt kedvelik, ami a papír letépéséből származik az ünnepi ajándékbontás során. Az egyik hozzászóló egy tradicionálisabb megközelítést javasolt, mondván, hogy az ilyen táskák elveszik a karácsony szellemét, és a lustáknak kedveznek. 

Paula azonban határozottan kitartott a véleménye mellett, hangsúlyozva: „Határozottan nem lustaság. Karácsonykor mindent megcsinálok: takarítok, főzök, csomagolok. Ismétlem a folyamatot.”

Ajándékcsomagolás stresszmentesen

Az összes karácsonyi ajándék beszerzése igen stresszes, ám a becsomagolása is bizony sokunknak okoz fejtörést. Néha, főleg kisgyerekek mellett nehezen tudunk a napi teendők mellett időt szakítani rá, hogy minden egyes ajándék időben és szépen becsomagolva kerülhessen a fa alá. Az ajándékok becsomagolása nem egyszerű feladat, különösen akkor, ha az ajándékokat távol akarja tartani a kíváncsi szemek elől. 

Paula módszere is praktikus, ám egy másik leleményes nő megelégelte, hogy nincs egy nyugodt délutánja otthon, amikor be tudná csomagolni a karácsonyi ajándékokat, így úgy döntött, hogy két éjszakára egy hotelszobába költözik.

 Az édesanya a nem éppen megszokott hétvégéjéről egy videót is készített, amelyet a TikTok-oldalán osztott meg a követőivel.

@mckelligan 3rd annual wrapping weekend! Booked a 2 night stay to wrap gifts. Ordered take out, wrapped gifts with no interruptions, slept in, and not one person asked me to make them food. Thank you @hilton for the amazing stay! Blown away by their hospitality. #giftwrapping #momhack #christmas #wrappingweekend #momwin #selfcare #mrsclaus ♬ Ariana Grande Last Christmas Showmusik Remix - Showmusik

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.