Kellemetlen szagok a lakásban? Íme 5 tuti módszer, amivel azonnal megszüntetheted

Potpourri, otthon illatosítás, illatgyertya
Shutterstock - New Africa
trükk szag otthon
Kevés csodásabb érzés van annál, mint amikor hazaérve finom illat fogad az otthonodban, amely feltölt, ellazít, és segít visszanyerni a belső békédet. A kellemetlen szagok azonban tönkretehetik a napodat, ezért azonnali beavatkozást igényelnek! Nézzük mit tehetsz ellenük!

A kellemetlen szagok, dohos, büdös szagforrások eltüntetése nem lehetetlen küldetés, némi kitartással és praktikával könnyedén legyűrheted a problémát. Tekintve, hogy manapság több időt töltünk a négy fal között, mint valaha - otthonunk kényelmében dolgozunk, tanulunk, főzünk, gyereket nevelünk és kikapcsolódunk - ezért különösen fontos, hogy megteremtsük a saját kis oázisunkat, ahol megpihenhetünk, és kizárhatjuk a világ zaját. Ebben nagy segítségünkre van az illatok varázslatos világa. Máris mutatjuk mire lesz pontosan szükséged, ha megszabadulnál az áporodott levegőtől.

Kellemetlen szagok a lakásban
Kellemetlen szagok a lakásban: a legjobb módszerek
Forrás: Shutterstock

Kellemetlen szagok – ints búcsút nekik könnyedén!

  • Szellőztetés, takarítás

A mesterséges illatok mit sem érnek, ha nem tiszta és friss a levegő az otthonodban. Ehhez fontos, hogy mindennap szellőztess, ügyelj a rendre, és legalább havonta egyszer keríts sort a nagytakarításra, főleg, ha a heti takarításra nincs időd. Ha ezt megtesszed, sokkal kisebb csaták várnak majd rád a szagok elleni küzdelemben.

  • Használj páramentesítő készüléket

A nehezen szellőztethető helyiségekben érdemes párátlanító készülékeket vásárolnod. A párátlanító egy olyan berendezés, amely ventilátorral rendelkezik és elszívja a nedves levegőt, mely az eszközben marad, és ott csapódik ki. Néhány napos használat után azt tapasztalhatod, hogy könnyebben lélegzel, megszakítások nélkül, pihentetően, jól alszol, és a levegő okozta köhögési rohamok szép lassan megszűnnek.

  • Lakásillatosítók

Amíg a kisebb terek beillatosítására alkalmas lehet például a vágott virág, addig a nagyobb alapterületű lakásokban érdemes inkább mesterséges illatosítókat, illatpálcikákat vagy stílusos aromadiffúzorokat vásárolni. Az aromaterápia a nyugalom megteremtésének alfája és ómegája, segítségével hatékonyan enyhítheted a stressz okozta tüneteket.

  • Potpourri

Bár mostanság már nem olyan felkapott, még mindig számtalan helyen lehet kapni a nemcsak illatos, hanem szemet gyönyörködtető, színeivel is elkápráztató potpourrit. Ha tehetséget érzel magadban, akár saját kezűleg is összeállíthatod ezt az illatos, virágos keveréket. Az őszi-téli potpourrihoz ugyanis elég pár szem kéregdarab, fenyőtoboz, moha, narancshéj és szegfűszeg, na meg pár csepp kedvenc illóolajodból.

  • Gyertyák

Az illatgyertyák nemcsak a kellemes, finom illatról, de a páratlan hangulatról is gondoskodnak. Legyünk kreatívak, és a termékek kiválasztásakor merjük egymással kombinálni a karakteres fűszeres és a lágy, virágos illatokat. Kedvenc illatgyertyánk bódító illata elfeledtet velünk minden gondot, és egyszerűen öröm ránézni.

  • Lakásparfümök

A kevesebb néha több, tartja a régi, bölcs mondás, és ez ebben az esetben is igaz. Az ideális aroma kiválasztása persze nem egyszerű feladat. De manapság már számtalan lakásparfüm közül válogathatunk, amely nemcsak megtisztítja a levegőt a kellemetlen szagoktól, de esztétikus megjelenésének köszönhetően egy csipet luxust csempész az otthonunkba.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.