Eleged van, hogy az egész házat átjárja a főzés szaga? Egy egyszerű trükkel megszüntetheted a problémát

konyha, főzés, gőz, illatok, trükk
Shutterstock - K-FK
konyha trükk ételszag
Hiába ablak, elszívó, a főzés közben keletkező szagok és illatok átjárják a házat, beveszik magukat a textilekbe, így bármilyen finomság is kerül az asztalra, a vége mindig bosszankodás. De már nem sokáig! Egy egyszerű trükk végleg megszabadít a szagoktól.

Mindent megpróbált az a nő, akit már rettenetesen nyomasztott a lakótársa főztjének a szaga. Az ízletes ételek elkészítéséből származó, tartósan megmaradó konyhai illatok eltüntetése komoly kihívás volt neki. Hiába próbálkozott gyertyákkal, füstölőkkel, citrommal, fertőtlenítő dezodorokkal és elektromos illatosítókkal, nem talált enyhülést. És mivel a hálószobája a konyha mellett volt, minden alkalommal, amikor lakótársa főzött, az ő szobáját is betöltötte az étel illata. Jobb trükkre volt szüksége, amivel véglegesen megszűnik a probléma.

konyha, finom ételek, torta, szakács, szagok, trükk
A finom falatok illata bejárja a házat, de egy trükkel meakadályozhatod, hogy mindened ételszagú legyen
 Forrás: Shutterstock

A trükk lényege a levegő útja és nyomása

A nő a Redditen könyörgött segítségért, ahol egy bejegyzésében részletezte addigi sikertelen próbálkozásait. Nem akart sem elköltözni, sem felszólítani  lakótársát, hogy hagyjon fel a főzéssel, szeretett volna más megoldást találni a problémára. A Reddit-felhasználók hamar előálltak az ötleteikkel, többek között ventilátor használatát javasolták, hangsúlyozva a nyomás fontosságát.

„Pozitív nyomásra van szükség a szobában, és negatívra a konyhában, néhány ventilátor a konyhából kifelé, egy ventilátor a hálószobába fújva” — javasolta az egyikük. 
 Egy másik így egészítette ki: „Ha kinyitsz egy ablakot a szobádban, és úgy használsz ventilátort, ügyelj rá, hogy az áramlás befelé menjen, ne pedig kifelé, mert így nyomás alá helyezi a szobádat, hogy a szagok nagy része ne jöjjön be”.

Egy harmadik további instrukciókkal látta el a nőt: „Ha ezt az utat választod, győződj meg róla, hogy van egy másik nyitott ablak is a lakás túlsó végén, hogy a légnyomás, amit a szobádban felgyülemlik, valahol ki tudjon szökni, hogy a szagokat a távoli ablakon keresztül kiszorítsa”.

További tippeket kapott ajtószigetelésről és a konyhába kihelyezett tálnyi ecetről, de végül a ventilátoros megoldásnál maradt. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.