Ezt az egy dolgot mindenképpen végezd el ősszel a kertedben - figyelmeztet a szakértő

A,Close-up,Of,Autumn,Leaves,Scattered,On,The,Ground,,Displaying
Shutterstock - MyBeautifulCollection
téliesítés kert ősz
A koszos ereszcsatornák számos problémához hozzájárulhatnak, amelyeket a lehulló levelek és egyéb törmelék felhalmozódása okoz. A kerti teendők mellett az ereszcsatornák tisztítását se felejtsd el még a tél beköszönte előtt.

Észre sem vesszük és már hamarosan búcsúztatjuk az őszt és beköszönt a télies időjárás. Akinek kertje van, tudja, hogy ez az időszak nagyon fontos, hiszen a környezetünket is fel kell készíteni a hűvösebb időre. 

kert, ősz, ereszcsatorna
Ezt a teendőt mindenképpen végezd el ősszel a kertedben
Forrás: Shutterstock

Ezt a teendőt mindenképpen végezd el ősszel a kertedben

Az ereszcsatornák tisztítása elengedhetetlen a blokkolt ereszcsatornák és a szivárgásokból adódó problémák elkerülése érdekében. Amikor az ereszcsatornák eldugulnak levelekkel és törmelékkel, az gátolja az esővíz elvezetését, ami víz túlfolyáshoz vezethet, amely behatolhat a ház szerkezetébe és költséges károkat okozhat. Továbbá, az elhanyagolt ereszcsatornák miatt szivárgásokat és lyukak is keletkezhetnek, mivel a felhalmozódott törmelék és a pangó víz korrodálja az ereszcsatorna anyagát, súlyosbítva a vízelvezetési problémákat.

„Ahogy telik az idő októberben, az ereszcsatornák eldugulnak a lehulló levelek vagy egyéb törmelék miatt, és az esővíz ott halmozódik fel, ahelyett, hogy elvezetődne a háztól az ereszcsatorna csövein keresztül" - magyarázza a szakértő.

A szerkezeti károkon kívül a blokkolt ereszcsatornák nemkívánatos kártevőket is vonzhatnak. A pangó víz a szúnyogok szaporodási helye, míg a felhalmozódott szerves anyag fészkelési lehetőségeket biztosíthat rágcsálók és rovarok számára. A fagyos téli körülmények megjelenése további fenyegetést jelent, mivel jégdugók alakulhatnak ki a megfagyott ereszcsatornákban, amelyek további károkat okozhatnak az ereszcsatorna rendszerében és növelhetik a víz beáramlásának kockázatát az épületbe. A jég, a törmelék és a víz felhalmozódása további nyomást gyakorolhat mind az ereszcsatornára, mind a tetőrendszerre, potenciálisan károsítva a tetőt és a tetőcserepeket. Végül a koszos ereszcsatornák kicsit elhanyagoltá tehetik az otthonunkat. A tiszta, működő ereszcsatornák nemcsak a csapadékvíz megfelelő elvezetését biztosítják, hanem segíthetnek növelni az ingatlan vonzerejét is.

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.