Hátborzongató felvételek az űrből: 240 km/órás széllökésekkel közelít a Milton hurrikán Florida partjaihoz

Residents On Florida's West Coast Prepare For Hurricane Milton
Getty Images -
űrfelvétel milton hurrikán Milton
Matthew Dominick asztronauta hátborzongató felvételt készített az űrből. A Nemzetközi Űrállomáson dokkoló Dragon Endeavour ablakából készített videón az látszik, hogy a Milton hurrikán nagyjából 240 km/órás széllökésekkel közelít Florida partjaihoz.

A Milton hurrikán érkezése miatt a floridai partvidéken kötelező kitelepítést rendeltek el, ami az állam történetének legnagyobb ilyen művelete. Az előrejelzések szerint a hurrikán szerda éjszaka éri el a szárazföldet, és súlyos károkat okozhat. Matthew Dominick asztronauta felvételét látva a lehető legrosszabbra kell felkészülni.

Milton hurrikán
Videón, ahogyan közelít a Milton hurrikán Florida partjaihoz
Forrás: Getty Images

Videón, ahogyan közelít a Milton hurrikán Florida partjaihoz

A Nemzetközi Űrállomáson dokkoló Dragon Endeavour ablakából készített egy timelapse-felvételt Matthew Dominick asztronauta, amelyen a Milton hurrikán nagyjából 240 km/órás széllökésekkel közelít Florida partjaihoz a Mexikói-öböl felől. Az asztronauta felvételét a NASA is megosztotta, azzal a figyelmeztetéssel, hogy mindenki hagyja el az érintett területet, mert a szerdai napon már nem biztos, hogy lesz erre lehetőség.

A Milton hurrikán szerda éjjel csap le

Ron DeSantis kormányzó a helyi idő szerint kedden délután tartott tájékoztatóján arról számolt be, hogy a Milton hurrikán várhatóan szerda éjszaka éri el az állam nyugati tengerpartját. A hurrikán középpontja a meteorológusok előrejelzése szerint Tampa körül éri el a szárazföldet, de több száz kilométer széles sávban okozhat súlyos károkat.

A kötelező kitelepítés a tengerparti területeket érinti, ahol akár 4 métert meghaladó tengeri áradásra számítanak. Floridai illetékesek arra hívták fel a figyelmet, hogy a tengerparton tartózkodni a vihar partot érése idejében halálos veszélyt jelent. Florida történek legnagyobb kitelepítési művelete miatt a tengerpartról a szárazföld belseje felé, valamint az észak és nyugat felé vezető autópályákon hosszú közlekedési dugók alakultak ki.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.