Romantikus nászút olcsón? Mutatjuk, hova menjetek!

utazás romantika nászút
Az esküvő egy pénztemető, ha már a buli hevében kiköltekeztetek, érdemes pénztárcabarát nászútban gondolkodni. Mutatunk néhány remek úti célt, ahol andaloghattok néhány napot, és remek programok találhatók. Pénztárcabarát nászút Európában.

A nászút életünk egyik legemlékezetesebb utazása lehet, de nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk. Európában számos olyan romantikus úti cél található, ahol megfizethető áron élvezhetjük a festői tájakat, történelmi városokat és hangulatos programokat. Összegyűjtöttük néhány európai helyszínt és programlehetőséget, ahol a szerelmesek különleges nászútban részesülhetnek, anélkül, hogy túlköltekeznének.

nászút
 Nászút olcsón?
Forrás: Shutterstock

Nászút Európában: pénztárcabarát városok, amiket imádni fogtok!

1. Prága, Csehország – A középkori varázslat

Prága a romantikus városok egyik gyöngyszeme, tele macskaköves utcákkal, történelmi épületekkel és gyönyörű kilátással a Vltava folyóra. A város gazdag kultúrája és múltja szinte visszarepít az időben.

Cityscape,Of,Prague,With,Medieval,Towers,And,Colorful,Buildings,,Czech
A Cseh Köztársaság fővárosa, Prága, a Moldva folyó partján fekszik
Forrás: Shutterstock

Romantikus programok:

    •    Séta a Károly-hídon: Az ikonikus híd különleges atmoszférát áraszt, különösen a naplemente idején. A középkori szobrok és a város látványa lenyűgöző élményt nyújtanak.

    •    Prágai Vár meglátogatása: A várkomplexum felfedezése egy igazi időutazás, és a kilátás a városra igazán különleges pillanatokat teremt.

    •    Hajókázás a Vltaván: Egy romantikus hajókirándulás a folyón, esti vacsorával, megfizethető és felejthetetlen élmény.

 

2. Santorini, Görögország – A naplementék szigete

Santorini híres a lélegzetelállító naplementéiről, fehérre meszelt házairól és a tengerre nyíló panorámájáról. Noha a sziget némileg drágább, megfelelő tervezéssel és előre foglalással viszonylag megfizethetővé tehető.

View,Of,Oia,Town,And,Aegean,Sea,In,Santorini,Island
Santorini
Forrás: Shutterstock

Romantikus programok:

    •    Naplemente Oia-ban: Oia település világhírű a lenyűgöző naplementéiről, amit a sziklákon ülve vagy egy teraszon egy pohár borral élvezhettek.

    •    Kaland túrák: Séta a kalderán, az egykori vulkán kráterén keresztül, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a tengerre.

    •    Borászatok látogatása: Santorini híres borairól is, így egy borkóstolással egybekötött látogatás helyi pincészetekben kellemes és megfizethető program.

 

3. Ljubljana, Szlovénia – A zöld és barátságos főváros

Ljubljana Európa egyik legzöldebb és legbarátságosabb városa, ahol a történelmi hangulat találkozik a természet szépségével. A város tökéletes úti cél azoknak a pároknak, akik romantikus és nyugodt nászútra vágynak.

View,From,Drone,Of,Residential,Areas,Of,Slovenian,City,Of
Ljubljana 
Forrás: Shutterstock

Romantikus programok:

    •    Séta a Ljubljanica folyó mentén: A folyóparti sétányon kávézók és bárok sorakoznak, ahol pihenhettek egy forró csésze kávéval vagy helyi borral.

    •    Ljubljanai Vár: A domb tetején álló várból mesés kilátás nyílik a városra, és a vár körüli zöldterületek ideálisak piknikezésre.

    •    Bled-tó látogatás: Alig egy órára Ljubljanától található a festői Bled-tó, ahol hajókázhattok a tó közepén lévő szigetre, vagy megmásszhatjátok a várat a tóra néző panorámáért.

 

4. Krakkó, Lengyelország – Történelem és romantika egy helyen

Krakkó Lengyelország egyik legszebb városa, tele történelmi látnivalókkal és hangulatos utcákkal. A város gazdag kulturális öröksége és megfizethetősége ideális célponttá teszi a nászutasok számára.

Soft,Lighted,Wawel,Castle,At,Summer,Sunrise,,Krakow,,Poland
Krakkó, Lengyelország
Forrás: Shutterstock

Romantikus programok:

    •    Séta a régi városrészben: Krakkó középkori óvárosa hangulatos utcákkal és gyönyörű épületekkel várja a látogatókat. A Főtéren található Mária-templom és a Sukiennice egyaránt lenyűgöző.

    •    Wawel-kastély felfedezése: A Wawel-hegyen található királyi kastély csodás kilátást nyújt a Visztulára, és a kastély belső termei romantikus légkört árasztanak.

    •    Kirándulás Zakopanéba: Ha egy rövid kirándulást terveztek a hegyekbe, Zakopane a Tátra lábánál található, ahol nyáron túrázhattok, télen pedig síelhettek.

 

5. Izland- a gejzírek és vízesések birodalma

Izland könnyen megközelíthető repülővel, és ha a szálláson spórolni szeretnétek, bérelhettek lakóautót, amiből kilépve reggel rögtön csodás kilátás nyílik  Izland legszebb tájaira.

Majestic,Landscape,Of,Godafoss,Waterfall,Or,Waterfall,Of,The,Gods
A Godafoss vízesés 
Forrás: Shutterstock

Romantikus programok: 

  • Reykjavík: A világ legtisztább és legzöldebb fővárosa, ahol a Hallgrímskirkja templom és a Perlan épülete is megér egy látogatást. A csapvízből nyugodtan lehet inni, mivel az egész országban tiszta a víz.
  • Kék Lagúna: Izland egyik legnépszerűbb látványossága, ahol a meleg vizű forrásokban fürdőzhetünk. 
  • Az arany háromszög: Egy 300 km-es körút, amely során megcsodálhatjuk az UNESCO világörökség részét képező Thingvellir Nemzeti Parkot, a Gullfoss vízesést és a gejzíreket. 
  • Vatnajökull gleccser: Európa legnagyobb gleccsere, amely lenyűgöző látványt nyújt. Érdemes plusz széldzsekit becsomagolni, a szigeten ugyanis sokszor metsző szél fúj.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.