5 dolog, amit a Nő a reflektorfényben nem árul el Rodney Alcala életéről

sorozatgyilkos Nő a reflektorfényben Rodney Alcala
Bár a Netflix filmjében sokat megtudhatuk a sorozatgyilkosról, Anna Kendrick közel sem minden fontos információt dolgozott fel a true crime-ban. Rodney Alcala például a The Dating Game után még legalább három nőt megölt és csak azt követően kapták el.

Néhány napja látható a Netfixen Anna Kendrick rendezésében és főszereplésével A nő a reflektorfényben. A film Rodney Alcala sorozatgyilkos történetét dolgozza fel és rögtön ezután a férfiról dokumentumfilm is megjelent a platformon. Van azonban néhány dolog, amit a film nem árul el a szörnyetegről. 

Rodney Alcala
Rodney Alcala a The Dating Game-ben való megjelenése után még legalább három nőt meggyilkolt
Forrás: Getty Images

Rodney Alcala akár 130 nőt is megölhetett

Bár a Netflix legújabb igaz történeten alapuló filmje, a Nő a reflektorfényben (Woman of the Hour) - amelyről itt írtunk bővebben -   sok részletet felfed Rodney Alcala sötét múltjából, van néhány lényeges tény, amit nem említ meg. A film középpontjában Alcala megdöbbentő tettei állnak, különös tekintettel arra, hogy gyilkosságsorozata - akár 130 nő halála is a lelkén szárad - közben részt vett egy népszerű amerikai televíziós műsorban, a The Dating Game-ben, ahol randevút nyert Cheryl Bradshaw színésznővel. 

Nézzük, mik azok, amik nem derülnek ki a true crime-ból!

1. Alcala az FBI legkeresettebb bűnözőinek listáján is szerepelt

A film nem tér ki arra, hogy Rodney Alcala 1971-ben, hat évvel a Nő a reflektorfényben cselekményének kezdete előtt az FBI legkeresettebb bűnözőinek listájára került. Alcalát - cikkünket itt olvashatod róla -  már korábban is bebörtönözték, miután 1968-ban megerőszakolt és bántalmazott egy nyolcéves kislányt. 1976-ban - két év letöltése után - feltételesen szabadlábra helyezték, ezt követően tovább gyilkolt.

2. Bárki is felismerte Alcalát a tévében 

A film egyik drámai jelenetében a közönség egyik tagja elhagyja a The Dating Game stúdióját, rosszul lesz, amikor felismeri Alcalát a színpadon. Ez a nő Georgia Marie Wixted barátnője volt, egy lányé, akit Alcala 1977-ben meggyilkolt. Bár ez a jelenet a film egyik csúcspontja, nincs bizonyíték arra, hogy a valóságban bárki is felismerte volna Alcalát a televízióban. 

3. Cheryl Bradshaw már a randi előtt hátborzongatónak találta Alcalát

A film egyik jelenetében Cheryl Bradshaw jókedvűen koktélokat iszik Alcalával egy bárban a forgatás után, azonban, de mikor távoznak kellemetlen helyzetbe kerülnek. A valóságban azonban Bradshaw már jóval a találkozó előtt „hátborzongatónak” találta Alcalát. Miután nyert a játékban, másnap felhívta a műsor egyik producerét, hogy lemondja a randevút, mert furcsának érezte a férfit.  Ezt a döntését a producer teljesen megértette, Bradshaw így úszta meg, hogy gyilkosság áldozatává váljon. 

4. Több száz fénykép a lehetséges áldozatokról

Bár a film érinti, hogy Alcala szenvedélyesen fotózott, nem mutatja be teljesen a valóságot: a hatóságok később több száz fényképet találtak nála egy tárolószekrényben a lehetséges áldozatokról. 2010-ben az amerikai hatóságok nyilvánosságra hoztak ezek közül néhányat, remélve, hogy az emberek segíthetnek az áldozatok azonosításában. Bár a film bemutatja, hogy Alcala miként használta a fotózást a gyilkosságokhoz, nem részletezi, hogy ezek a képek milyen fontos szerepet játszottak a nyomozások során. Például Christine Thorntont, akinek meggyilkolása a film egyik jelenetében is megjelenik, csak évek múltán azonosították a fotók segítségével.

5. Alcala a The Dating Game után még több gyilkosságot követett el

A film ugyan Alcala letartóztatásával zárul, de nem hangsúlyozza, hogy a The Dating Game-ben való megjelenése után még legalább három nőt meggyilkolt. Ezek közül a legismertebb Robin Samsoe esete, egy 12 éves lány, akit Alcala 1979 júniusában gyilkolt meg. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.