Ruhaszárítás villámgyorsan: szárítógép nélkül is megoldhatod

Dryer,With,Clean,Clothes,In,Laundry,Room, mosás-sárítás,fregoli,ruha
Shutterstock/Copyright (c) 2023 Pixel-Shot/Shutterstock. No use without permission. - Pixel-Shot
mosás otthon szárítás
Ruhát szárítani egy örökévalóságnak tűnik, de itt egy trükk, ami bizony sok időt spórolhat, ha sietni kell. Ruhaszárítás egyetlen mosóprogrammal szárítógép nélkül? Megmutatjuk a trükköt!

A különböző textilek akár egy napig is száradhatnak, pláne, ha nyirkos az idő. A szárítógép akár jó megoldás is lehet, de még csak néhány háztartásban van belőle, így akár életmentő is lehet az a trükk, amit egy tiktoker osztott meg a napokban. Innentől kezdve a ruhaszárítás nem bűvészmutatvány. 

ruhaszárítás
Ruhaszárítás: trükk egy profitól
Forrás: Shutterstock

Ruhaszárítás, ahogy a profik csinálják

Caroline Solomon saját magát csak otthonszakértőként emlegeti. A nő rendszeresen oszt meg olyan trükköket, amelyek segítségével egyszerűbb a házimunka, könnyebb rendet tartani. A nő egy videóban mutatta meg azt a trükköt, amivel rövid idő alatt teljesen szárazzá varázsolja a ruhákat. 

A módszer lényege, hogy a kimosott ruhát egy száraz törölközőre teríti, majd szorosan  felcsavarja, pont úgy mintha burritot készítene. A tekercset aztán összenyomja, hogy a rétegek szorosan egymáshoz préselődjenek. A törölköző felissza a nedvességet, így a vizes ruhát szárítóállványra terítve egy-két óra alatt teljesen meg lehet szárítani. 

Extra tipp: hajszárítóval ez a szárítási idő néhány percre csökken.

Caroline szerint a ruhaszárítót érdemes világos, napsütötte helyre tenni, ahol jó a szellőzés. Így a ruhák könnyebben száradnak, de elkerülhetjük a kellemetlen penész megjelenését

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.