Kitálalt egy szállodai dolgozó: így áll bosszút a személyzet a bosszantó vendégeken

Elegant,Business,Woman,With,Travel,Trolley,Luggage,In,Hotel,Lobby.
Shutterstock/Copyright (c) 2024 Hryshchyshen Serhii/Shutterstock. No use without permission. - Hryshchyshen Serhii
hotel bosszú vendég
Van az a pont, amikor a végtelenül kedves recepciós és a bűbájos szobaaszony lelkében is felmegy a pumpa. Egy szállodai dolgozó kitálalt, felsorolta, milyen válogatott módszerekkel tudnak bosszút állni a hotelekben a hisztis vendégeken.

A szállodák világa elsőre kifogástalan szolgáltatásokat, barátságos személyzetet és luxuskörnyezetet sugall, de a felszín alatt időnként konfliktusok sora húzódik. Nemrégiben egy szállodai dolgozó kitálalt arról, hogyan áll bosszút a személyzet azokon a vendégeken, akik rendszeresen durván, tiszteletlenül vagy követelőzően viselkednek. Bár az ilyen helyzetek nem gyakoriak, és a legtöbb szállodai dolgozó hivatásszerűen végzi a munkáját, az emberi természet néha mégis utat tör magának, különösen, ha valaki folyamatosan stresszes helyzeteket okoz.

szállodai dolgozó
Bosszantó vendégek-a szállodai dolgozók időnként bosszút állnak
Forrás: Shutterstock

Szállodai dolgozók: bosszú a színfalak mögött

Az egyik leggyakoribb bosszúforma a láthatatlan megtorlás, amely kifejezetten azokra a vendégekre irányul, akik különösen durván bánnak a személyzettel. Például, ha valaki rendszeresen gorombáskodik, fennhéjázik vagy indokolatlanul sok panaszt tesz, a személyzet apró, de jelentős bosszúkkal válaszolhat.

Egy szállodai dolgozó szerint a legártatlanabb, de rendkívül bosszantó megoldás, hogy a problémás vendégeknek az ébresztési hívásokat véletlenül túl korán indítják el. Képzeljük el, hogy valakit reggel 5 órakor felhívnak, bár valójában csak 7-re kérte a hívást. A vendég ilyenkor mérges lehet, de a hiba könnyen megmagyarázható egy rendszerhiba vagy félreértés kifogással.

Takarítási trükkök

A takarítók is bosszút állhatnak, ha egy vendég túlzottan rendetlen vagy kifejezetten goromba velük. Bár a szállodai dolgozók többsége nagy figyelmet fordít a higiéniára és tisztaságra, egyes dolgozók apró, szinte észrevétlen bosszúkat eszelnek ki. Például, ha a vendég egyértelműen megsérti a személyzetet, előfordulhat, hogy a törölközők vagy az ágyneműk cseréje szándékosan elmarad, vagy a minibár csak részlegesen kerül feltöltésre. A legtöbb esetben ezek az elfelejtett dolgok nem keltenek túl nagy gyanút, mivel egyébként is előfordulhatnak apró hibák a szállodai szolgáltatásokban. Azonban, ha a vendég rendszeresen panaszkodik a takarításra, a személyzet válaszként tudatosan figyelmen kívül hagyhat bizonyos dolgokat.

Az ételkiszolgálás rejtett válaszai

Az éttermi személyzet is alkalmazhat némi bosszút, bár itt már komolyabb etikai kérdések merülnek fel. Egy szállodai pincér elárulta, hogy ha egy vendég különösen kellemetlen vagy követelőző, az ételük szándékosan lassabban kerül felszolgálásra. Esetleg a vacsora szándékosan kihűlhet, mire az asztalhoz érkezik, vagy éppen a legkevésbé előnyös tálalásban kapják meg az ételt. Szerencsére a legtöbb szállodai étteremben komoly szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy az ételekkel nem lehet visszaélni, így ritka, hogy valaki ténylegesen ártana a vendégnek ilyen módon. Azonban az időzítés manipulálása és a szándékosan késleltetett kiszolgálás egy egyszerű és hatékony eszköz lehet a bosszúra.

Szándékos udvariatlanság vagy túlzó figyelem

Néha a bosszú finomabb formában jelenik meg: túlzott figyelem és udvariasság formájában. Ha egy vendég különösen arrogáns, a személyzet szándékosan túlteljesíti az udvariasságot, olyannyira, hogy az már kényelmetlen vagy zavaró lehet. Például egy felszolgáló vagy recepciós véletlenül többször is megkérdezi, hogy minden rendben van-e, vagy szándékosan túlzottan formális és távolságtartó lesz. Az ilyen viselkedés célja, hogy a vendég érezze a személyzet iróniáját és passzív-agresszív hozzáállását, de anélkül, hogy valódi szabályszegést vagy sértést követnének el. A különös figyelem gyakran annyira nyomasztóvá válhat, hogy a vendég maga kezdi el kellemetlenül érezni magát.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.