Borzalmas időszak: ez vár Sallai Nórára, miután felébred az altatásból

tragédia Sallai Nóra balesete intenzív osztály Sallai Nóra altatás
Szeptember 27-én szenvedett tragikus balesetet Sallai Nóra és kisfia. Egy ország imádkozott értük, anyát és fiát két különböző intézményben kezelték, de az ötéves Bende életét nem tudták megmenteni az orvosok, a szervezete feladta a harcot.

Az egész országot megrázta a szörnyű hír, hogy a Jóban Rosszban színésznője, Sallai Nóra és kisfia, Bende súlyos autóbalesetet szenvedett szeptember 27-én, a kora esti órákban. Nóra és a gyermeke a játszótérről tartottak hazafelé, amikor beléjük rohant egy száguldó BMW.

Sallai Nóra
Renegetegen adtak vért Sallai Nóra színésznőnek
Forrás: Hot!

Sallai Nóra balesete

„A BMW is Dunaharaszti felől jött, mi a barátaimmal bent voltunk a játszótéren, igazából beszélgettünk. Köszönni sem volt időm, amikor hallottuk a csattanást. A barátaim egyből kirohantak, én kinéztem először a kerítésen, amikor megláttam a felborult autót, akkor indultam el én is ki. Amikor kiértem, addigra már egy pár ember itt volt, akik nézték, hogy mi történt az autókkal. Hangos ordibálás hallatszott mind a két autó irányából, sokan meg voltak rémülve. Az autók mellett egy nőt találtam, aki kétségbe volt esve, igazából szerintem sokkot kapott. Tőle kérdeztem, hogy jól van-e, és ő adta a kezembe a diszpécsert, hogy beszéljek vele inkább én. Akkor a kisfiút néztük meg, akkor szerintem neki már nem volt pulzusa. Én átmentem az anyukához, addig a kisfiút kettő-három férfi kiszedte. Az anyuka megmozdította a könyökét, és akkor láttam, hogy vért köhög és hörög. A diszpécser mondta, hogy szedjük ki, viszont az ajtó be volt szorulva, négy férfi tépte le az ajtót..." - mesélte lapunknak egy 15 éves lány, aki a baleset szemtanúja volt.

A színésznőt és kisfiát kórházba szállították, de nem ugyanabba az intézménybe. Mindkettőjüket az intenzív osztályon ápolták - Nórát még most is. A család két intézmény között ingázott, ameddig a kis Bende élt - a gyermek másfél hét küzdelem után feladta a harcot.

Sallai Nóra még nem tudja, hogy Bende már nem él

Sallai Nóra állapota még mindig válságos, bár férje kedden arról számolt be, hogy egy kicsit jobban van. Úgy tudni, a színésznőre több műtét is vár. Nóra azonban még nem tudja, hogy elvesztette gyermekét. Ha felébred, élete legborzalmasabb hírével szembesül, nagyon nehéz időszak áll előtte - testileg és lelkileg is.

Szegedi László szakápoló, intenzív terápiás főápoló korábban elmesélte, hogy általánosságban mi történhetett Sallai Nóra színésznővel.

„Az Intenzív Terápiás osztályon fenntartják a légzési, keringési életfunkciókat. Szükség esetén becsövezzük a mellkast, kialakult légmell, vagy folyadékgyülem miatt. Folyamatos a vérvétel, a sav-bázis háztartás fenntartása. Ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap kritikus időszak” - nyilatkozta, majd hozzátette a tartós lélegeztetést általában narkózisban végzik, tehát Sallai Nóra lélegeztetőgépen van, a gépi lélegeztetésnek pedig valószínűleg szövődményei lesznek, de az életmentés az első.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.