Újra megszólalt Sallai Nóra férje: ezt közölte a színésznő állapotáról

autóbaleset Sallai Nóra balesete altatás
Sallai Nórát három hete tartják mélyaltatásban, nagyon súlyos sérüléseket szenvedett az Alsónémediben történt szörnyű autóbalesetben. A színésznő férje azonban végre jó hírekkel szolgált.

Az egész országot megrázta Sallai Nóra balesete. Három hét elteltével is mindenki a színésznő felépülésért imádkozik, kisfiának halálhíre pedig feldolgozhatatlan, még egy kívülálló számára is.

sallai nóra
Sallai Nóra állapotáról végre jó hírt közölt a férje

Sallai Nóra és kisfia szeptember 27-én a kora esti órákban Alsónémedi egyik kereszteződésében szenvedett súlyos autóbalesetet. Egy nagy sebességgel közlekedő autó beléjük rohant. Anya és fia egy szürke Opelben utaztak és éppen egy mellékutcáról kanyarodtak ki. Nóra hiába próbálta elrántani a kormányt, amikor észrevette a kanyarodó járművet, az hatalmas erővel nekiütközött. A becsapódás következtében a színésznő autója felborult, ő és kisfia pedig az autó roncsaiba szorultak. Sallai Nóra gyermekét a helyszínen újra kellett éleszteni. A mentők válságos állapotban szállították kórházba mindkettőjüket - a kisfiú azóta elhunyt. A BMW utasai, egy 18 és egy 21 éves fiatal férfi könnyebben sérüléseket szereztek.

Sallai Nóra a baleset óta mélyaltatásban volt. Erre az idegsejtek és az agy védelme miatt volt szükség.

„Amikor valakinek megsérül a központi idegrendszere, az agy minden kóros elváltozásra vagy behatásra egyféleképpen tud reagálni, mégpedig vizenyővel, agyödémával. A koponyaűrünket az agy, az agyfolyadék és a bent keringő vér tölti ki. Akármelyik tárfogata nőni kezd, az a másik kettő rovására megy. A rendszer csak egy bizonyos határig képes kompenzálni, utána a nagymértékű koponyaűri nyomás keletkezik. Ez az agyvizenyő a sérülés elhelyezkedésétől függően vagy eltolja a középvonalat és az egyik agyféltekét átnyomja a másik oldalra, vagy a nyúltvelőt nekinyomja az öreglyuk elülső peremének, vagy a nyakszirtcsontnak. Mindkettő halálhoz vezet" - tájékoztatott korábban egy intenzív osztályos orvos.

Sallai Nóra férje jó hírt közölt

Úgy tűnik azonban, hogy Nóra esetében van remény a felépülésre. Pár napja érkezett a jó hír, hogy önállóan lélegzik és egyre többször nyitja ki a szemét, most pedig férje azt mondta a Tényeknek, hogy a színésznő megmozdult a kórházi ágyon, esély lehet tehát arra, hogy magához tér.

Ha azonban egy beteget olyan hosszan tartanak mesterséges altatásban, mint Nórát, akkor hetekbe telhet mire teljesen felébred. Az altatást akkor szüntetik meg az orvosok, amikor azt látják, hogy a koponyaűri nyomás elmúlt, illetve ha a betegnél fennmaradnak bizonyos nyúltvelői reflexek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.