Lezuhant egy magyar turista az olaszországi Szerelmesek ösvényéről: a sziklákon találtak rá

baleset turista Olaszország
A naplementét szerette volna fotózni az 50 éves magyar nő. A turista elejtette a kezéből telefonját, akkor történt a baj. Kis híján a Szerelmesek ösvénye lett a veszte.

A magyar turista a világ legszebb kilátású gyalogos hídjáról, a Riomaggioréból induló Szerelmesek ösvényéről egy rossz mozdulat követeztében lezuhant.

A Szerelmesek ösvénye a világ egyik legszebb hídja
A Szerelmesek ösvénye a világ egyik legszebb hídja
Forrás: Google Maps

A Szerelmesek ösvénye gyönyörű panorámát kínál

A Szerelmesek ösvénye Riomaggioréból indul. A tengerpart fölötti sziklákba vájt sétaút a települést köti össze a szomszédos Manarolával. Mindkét hely a Cinque Terre része a Ligur-tenger partján. A turistalátványosság csak korlátozottan és pénzért látogatható. 

 

Kis híján a telefonja lett a magyar turista veszte

A naplementét szerette volna megörökíteni a turista, de a telefonját a korláton kívülre ejtette. Utána akart nyúlni, de lezuhant, és méterekkel lejjebb a tenger felőli, éles sziklákkal teli szakaszon ért földet. A turistának - akit mentők és tűzoltók hoztak fel - szerencséje volt, csak a térde ficamodott ki - írja a Bors

Örök emberi vágy, hogy az amúgy is felejthetetlen pillanatokat fizikai valójukban is megőrizzük, ám egy-egy tragédia eset kapcsán elgondolkodhatunk, gyakran jobban járunk, ha beérjük azzal, amit az emlékezetünk megőriz. A szelfi miatt történt haláleseteknek 2011 óta listája is van, ahova már hazánkban történt eset is felkerült. A legsokkolóbb esetekről ebben a cikkünkben írtunk.

 


 


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.