Telefonszám a poggyászcímkén: ismeretlentől kapott hátborzongató sms-t a lány

ismerkedés poggyászfeladás poggyász zaklatás
Kirsten nem gondolta, hogy az egész életét felforgatja egy utazás. A biztonság kedvéért felírta az adatait a poggyászcímkére, Mit sem sejtve utazgatott, aztán egyik nap sms-t kapott egy ismeretlentől, aki a poggyászcímkén látta meg a lány telefonszámát.

A fiatal lány még el sem hagyta a repülőteret, amikor észrevette észre a furcsa sms-t, azt pedig végképp nem gondolta, hogy a nyúlfarknyi üzenet az egész életét felforgatja. Pedig a telefonszámát ő maga tette közzé, csak éppen nem szándékosan. A történet végén mindenesetre megosztott néhány jótanácsot, amit érdemes megfogadni. 

telefonszám
Telefonszám a poggyászcímkén? Inkább ne írjuk rá
Forrás: Shutterstock

Poggyászcímke telefonszámmal: nem biztos, hogy jó ötlet

Kirsten óvatosságból a bőröndje címkéjére nem csak a nevét, de a telefonszámát és a lakcímét is felírta. Utóbb kiderült, hogy ez nem volt annyira jó ötlet. A lány ránézett a telefonjára, és egy sms-t talált egy ismeretlentől. 

Szia Kristen, a nevem Nate. Láttalak, és olyan gyönyörű vagy, hogy meg kellett találnom a módját, hogy beszélhessek veled.
Láttam a telefonszámodat a poggyászcímkén és gondoltam, küldök neked egy sms-t. Hidd el, ez nem olyan furcsa, mint amilyennek látszik, kérlek adj egy esélyt a srácnak... 

Nos, hiába a romantikus üzenet, Kristen inkább megrémült, hiszen egy vadidegen tudta meg a telefonszámát, és még valamit, ami nagyon fontos a biztonsága szempontjából: a lakcímét. Kristen ugyanis arra az esetre, ha elveszne a bőröndje, a lakcímét is felírta a koffer címkéjére. Mivel a biléta nem volt eltakarva, gyakorlatilag bárki láthatta a lány adatait. 

Az Egyesült Királyságban a közösségi közlekedés járatain ingyenes újságot osztogatnak, amelynek van magányos utasok üzeneteivel megtöltött rovat. Ebben ingázók üzenhetnek egymásnak, mintegy ismerkedésként. 

Úgy tűnik Nate kísérlete az ismerkedésre nem volt éppen szerencsés, Kristen ugyanis ahelyett, hogy válaszolt volna, kétségbeesett, és egy Tiktok videóban mesélte el a sztorit, hozzátéve, hogy a bőröndcímkét mindig úgy helyezzék el, hogy a ráírt adatok ne látsszanak.  A lány azt mondja, a magánélete megsértésének tartja az üzenetet. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.