Hekkízű fagylaltot készítenek a Balatononnál: itt kóstolhatod meg ezt a bizarr finomságot

fagylalt, fagyi, fagyizás, fagylaltpult
Shutterstock/ - Zivica Kerkez
különleges balaton fagylalt hekk
Túrós csusza, tejfölös lángos és hekk - ezek az ételek sokak kedvencei, de vajon más formában is szeretnék megkóstolni? A Balatonnál egy vállalkozó szellemű cukrász idén hekkízű fagylaltot készít, és nem ez az első különleges próbálkozása.

A nyár egyet jelent a fagyizással, és szerencsére már a klasszikus ízeken kívül sok különleges hideg desszertet is kipróbálhatunk. Előszeretettel alakítják fagylalttá például a kedvenc desszerteinket, így sajttortást, somlói galuskást és zserbósat is választhatunk a legtöbb helyen, ám úgy tűnik, hogy vannak, akik a bizarrabb ízvilágot részesítik előnyben... A Balatonnál egy vállalkozó szellemű cukrász hekkízű fagyit készít.

hekkízű fagylalt
Hekkízű fagylaltot készített a balatoni cukrász
Forrás: VITORLÁS FAGYIZÓ/LIKEBALATON.HU

Hekkízű fagyival csalogat egy balatoni cukrászda

Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó cukrásza rukkolt elő az elsőre furcsának tűnő ízvilággal, a hekkízű fagyival. Az idei különlegesség nem előzmény nélküli, tavaly ugyanis sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylalttal kínálta a vendégeit, amellyel még díjat is nyert. Most úgy döntött, egy másik tipikus strandételt alakít át - írja a Travelo Like Balaton nyomán. Ezzel csatlakozott azon kevés cukrászokhoz, akik húsból készítenek fagylaltot. 

"Én nem állítom, hogy a hekkfagyi bárkinek a kedvence lesz, de nem is ez volt a cél. Új dolgokat szeretnék behozni a szakmába, amelyek néhány év múlva már nem is lesznek olyan meghökkentőek"

 - mesélte Attila, aki a lángosos fagyijának sikerén felbuzdulva vágott bele a projektbe. A hekkes változatban a hús mellett gyümölcscukor is van, de a só és a mustár is fellelhető az alkotóelemek között. 

Itthon már Pálfi Attila előtt is próbálkoztak hasonlóval: került már a túrós csusza is nyalható állapotba, amit a kísérletező kedvűek gyakran választottak, habár a hagyományos ízekkel persze nem tudta felvenni a versenyt.

Te kipróbálnád a nem hagyományos, sós fagylalto

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.