Minden idők 5 legnépszerűbb romantikus vígjátéka, amit nem érdemes kihagyni

1998 - There's Something About Mary - Movie Set
1998; There's Something About Mary. Original Film Title: There's Something About Mary, PICTURED: CAMERON DIAZ, Composer: Jonathan Richman, Director: Bobby &Amp; Peter Farrelly, IN CAST: Lin Shaye, Jeffrey Tambor, Markie Post, David Keith, Jonathan Richman, W. Earl Brown, Cameron Diaz, Matt Dillon, Ben Stiller, Chris Elliot, Lee Evans /1998 - There's Something About Mary - Movie Set - Entertainment Pictures
mozi romantikus vígjáték siker szerelem
Ha egy tökéletes mozizós csajos estéről van szó, egy romantikus komédiával sosem lehet melléfogni. A legnépszerűbb romantikus vígjátékok reményt hagynak a nézőben, hogy ha addig nem is talált rá az igazi, végül őt is megtalálja majd a szerelem, és minden rendben lesz az életében.

Kedvenc romkom-párjaink történetei rendre boldog véget érnek, a szerelemtől égő főhősnők rátalálnak az igazira, s ha nem is mindig a legegyszerűbb úton haladva, de végül elérik a céljukat. A legnépszerűbb romantikus vígjátékokon lehet sírni, nevetni, izgulni a szerelmesekért, abban a biztos tudatban, hogy a film végére révbe érnek, és azzal a reménnyel, hogy valami hasonló fog történni a szerelemre áhítozó nézővel is. De vajon melyik kedvenc romantikus vígjátékaink kerültek fel minden idők legsikeresebb filmjei közé?

legnépszerűbb romantikus vígjátékok
A Bazi nagy görög lagzi nem véletlenül első a legnépszerűbb romantikus vígjátékok listáján
Forrás: KPA Honorar & Belege/KPA / Heritage-Images/Northfoto

 

A legnagyobb kasszasikerek, azaz minden idők 5 legnépszerűbb romantikus vígjátéka

A legnagyobb bevételűtől a 10. legtöbbet hozó romcomig. 

1. Bazi nagy görög lagzi

Bruttó bevétel: 241 438 208 dollár.

A meglepően szerény költségvetésből készült indie-film, a Bazi nagy görög lagzi rekordot döntögető összeget hozott a filmkészítőknek. Az 5 millió dollárból készült mozi világsiker lett, és máig tartja minden idők legtöbb bevételt hozó romantikus vígjátékának rekordját, valamint a valaha készült egyik legjövedelmezőbb film címét is.

2023 - My Big Fat Greek Wedding 3 - Movie Set
Bazi nagy görög lagzi
Forrás: ZUMAPRESS.com/Northfoto

Görög származás ide vagy oda, a romantikus komédia rajongóit magával ragadta Toula (Nia Vardalos) története, a Chicagóban élő, harmincas görög nőé, aki már feladta a reményt, hogy boldogan élhet, amíg meg nem hal. A családi vállalkozásában megrekedt, de többről álmodozó nő számítógépes iskolába jár, és végül megismerkedik a daliás Ian Millerrel (a Szex és New Yorkból ismert John Corbett). 

2. Mi kell a nőnek? 

Bruttó bevétel: 182 811 707 dollár.

'What Women Want' by Nancy Meyers, USA, 2000.
Mi kell a nőnek? 
Forrás: KPA Honorar und Belege/KPA /Northfoto

Unalmas sztereotípia, hogy a nők azt várják el a férfiaktól, hogy gondolatolvasók legyenek, és soha nem mondják ki igazán, hogy mire gondolnak. De mi lenne, ha egy férfi tényleg tudna olvasni egy nő gondolataiban? Ez az egyszerűségében zseniális felvetése Nancy Meyers Mi kell a nőnek? című filmjének, amelynek főszereplői Mel Gibson és az Oscar-díjas Helen Hunt. 

3. A randiguru

Bruttó bevétel: 179 495 555 dollár.

'Hitch' Movie Stills
 A randiguru
Forrás: 'Hitch' Movie Stills/Northfoto

Alex „Hitch” Hitchens, akit Will Smith alakít, egy profi társkereső szakértő, aki számtalan trükköt ismer, amivel ágyba viheti a nőket. De vajon azt tudja-e, hogyan lehet elnyerni egy nő szívét, vagy neki is van még mit tanulnia? A randizásról és a szexualitásról szóló kedves filmben Eva Mendes, Kevin James és Amber Valletta is szerepet kapott.

4. Micsoda nő

Bruttó bevétel: 178 406 268 dollár.  

Pretty Woman
Micsoda nő
Forrás: Collection ChristopheL via AFP

Egy prostituált belezúg egy milliárdosba — a kiindulási pont nem egy klasszikus romcomról árulkodik, de Julia Roberts és Richard Gere igazi klasszikussá emeli a filmet. A My Fair Lady alapjául is szolgáló Pygmalion-történet újragondolt változata volt az első film, amelyben Julia Roberts és Richard Gere párost alkotott, de nem ez volt az utolsó, mivel a köztük lévő kémia tapintható volt. A filmben Richard Gere felveszi a kocsijához lépő prostituáltat, s bár nem sokat vár tőle, Julia Robert Vivianje hamar bebizonyítja, hogy sokkal több, mint amire a férfi valaha is számított. Vajon a férfi mentette meg a nőt, vagy a nő „mentette vissza” a férfit?

5. Keresd a nőt!

Bruttó bevétel: 176 484 651 dollár.

1998 - There's Something About Mary - Movie Set
Keresd a nőt!
Forrás: Northfoto

A Keresd a nőt! egyfelől kőkemény vígjáték, másfelől romantikus mese a megváltásról és az elszalasztott lehetőségek pótlásáról, egyúttal a film, amelynek köszönhetően Cameron Diaz hollywoodi sztárrá vált. A főszereplő Mary-t, akinek a szerelméért Ben Stiller, Matt Dillon, Lee Evans és Chris Elliott is versengett. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.