Hőségriasztás: tippek, hogy elviselhetőbb legyen a forróság

nyár Hőségriasztás kánikula
Itt a kánikula. Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás lép életbe.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Hőségriasztás: igazi kánikula várható
Hőségriasztás: igazi kánikula várható
Forrás: Shutterstock

Hőségriasztás idején jó, ha néhány szabályt betartasz

A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek - olvasható az NNK oldalán.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri az állampolgároktól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, elsősorban vizet és használjanak fényvédő krémet, viseljenek kalapot, sapkát. Felhívják a figyelmet arra is, hogy se gyereket, se állatot ne hagyjunk az autóban és ne gyújtsunk tüzet. 

Nézzük, mi tehetünk, hogy elviselhetőbb legyen a forróság!

  • a déli órákban kerüljük a tűző napot
  • ajánlott a légkondicionált helyiségben tartózkodás
  • legmelegebb órákban kerüljük a megterhelő fizikai munkát. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.