Külföldi nyaralás? – Ezek a legszebb európai nyaralóhelyek!

Európa legszebb nyaralóhelyei
Shutterstock - Robert Harding Video
capri külföldi nyaralás Hvar-sziget Európa
Verőfényes napsütésre és pálmafákra vágyik? Ehhez nem kell a trópusokra utazni. Külföldi nyaralás a cél? Európában is találunk igazán egzotikus és kalandos helyeket.

A nyaralás a napozásról és gyönyörű strandokról szól, na meg persze az izgalmas kalandokról. Nem kell sokat utaznunk ahhoz, hogy egzotikus tájakat láthassunk.Ha külföldi nyaralás a cél, mindenképpen olvasd el cikkünket! Összegyűjtöttük Európa legszebb nyaralóhelyeit.

Külföldi nyaralás? – Ezek a legszebb európai nyaralóhelyek!
Külföldi nyaralás? – Ezek a legszebb európai nyaralóhelyek!
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Unai Huizi Photography/Shutterstock.  No use without permission.

Külföldi nyaralás: Ahol a nap mindig süt

Spanyolország legnagyobb szigetének, a Baleár-szigetek egyik leggyönyörűbb helye Mallorca. Forróságból és napsütésből nincs hiány, ahogyan a meseszép fehér homokos tengerpartokból sem. A spanyol sziget vadregényes táját mindenképp megéri felfedezni, illetve a hegyláncokról elénk táruló panorámát megcsodálni. Mallorca népszerű üdülő övezet, ami nem csoda, hiszen a pálmafák és a kék tenger látványa mindenkit azonnal elvarázsol. Ha a legszebb strandot keressük, akkor az úti cél legyen Cala Formentor. A táj festői, az öböl pedig nyugodt.  

Európa legszebb nyaralóhelyei: Baleár-szigetek
Európa legszebb nyaralóhelyei: Baleár-szigetek
Forrás: Shutterstock

A kék minden árnyalata

Repülővel csupán két óra Zákinthosz szigete Budapesttől, mégis egy teljesen más világban találjuk magunkat. A sziget nem nagy, így autóval könnyedén bebarangolható. Zákinthosz is számtalan gyönyörű parttal dicsekedhet, ahol a víz a kék összes árnyalatában pompázik. A tenger gazdag élővilága mindenkinek tart meglepetéseket. Ezen a helyen a teknősök igen kíváncsiak, így nagy valószínűséggel velük is találkozhatunk a vízben úszkálva. A görög sziget legismertebb gyöngyszeme a Navagio-öböl, ami olyan színekben pompázik, mintha képeslapot néznénk.

Európa legszebb nyaralóhelyei: Navagio-öböl
Európa legszebb nyaralóhelyei: Navagio-öböl
Forrás: Shutterstock

Az európai Karib

A Kanári-szigetek Európa Karibja. A homok fehér, a tenger égszín kék, illetve pálmafákból sincs hiány. A sziget nyugodt, a nap pedig mindig süt. A kalandoroknak is akad bőven program, hiszen a természet adta kincseket is fel lehet fedezni. Ha valami igazán különlegeset szeretne látni, akkor nézze meg Los Hervideros barlangot, amit egy korábbi lávafolyam alakított. A sziklák közé csapódó hullámok elképesztő látványát sosem felejti el. Aki pedig a legszebb strandokat keresi, fedezze fel Cofete-t, ahol aranyhomokos a part és türkizkék a víz.

Európa legszebb nyaralóhelyei: Cofete
Európa legszebb nyaralóhelyei: Cofete
Forrás: Shutterstock

Nyaraljunk, mint a római császár

A magyarok egyik legkedveltebb úti célja Olaszország. Az ország egyik legkülönlegesebb szigete Capri, ahol minden olasz csodából jut bőven: gyönyörű tengerpart, szép város, felfedezendő domboldalak és persze az ikonikus gasztronómia. A Nápolyi-öbölben található szigeten mindenképpen érdemes egyet hajókázni, és megcsodálni a Kék-barlangot, amit egykor a római császár fürdőmedenceként használt. A fény úgy csillan meg a sziklákon, mintha az azúrkék tenger világítana.

Európa legszebb nyaralóhelyei: Capri, Kék barlang
Európa legszebb nyaralóhelyei: Capri, Kék barlang
Forrás: Shutterstock

Csupán pár órára autóval

Ha nem szeretnénk messze utazni vagy autóval indulnánk a nyaralásra, akkor a számunkra tökéletes hely Hvar lesz. A horvát város a tengerparton fekszik, panorámája lélegzetelállító és megannyi kaland közül választhatunk. Felidézhetjük a barlangokat, megmászhatjuk a szőlőtőkékkel végigültetett domboldalakat, de akár búvárkodhatunk is. Akik inkább a nyugodtabb kikapcsolódásra vágynak, szintén megtalálják a nekik való programokat, ugyanis Hvar is számtalan meseszép stranddal dicsekedhet. 

Európa legszebb nyaralóhelyei: Hvar, Horvátország
Európa legszebb nyaralóhelyei: Hvar, Horvátország
Forrás: Shutterstock

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.