Támadják a hét hónapos terhes olimpikont: „Erre költött az ország milliókat!?”

Olimpia 2024 párizsi olimpia Nada Hafez terhes
A 26 éves egyiptomi kardozó a versenyszám első egyéni fordulójában 15-13-ra legyőzte az amerikai Elizabeth Tartakovsky-t. Sajnos az állapotot Nada Hafez menetéles nem tartott sokáig, ugyanis a következő meccsen kiesett, 15-7-re kikapott a dél-koreai Jeon Hayoungtől.

Az első fordulóban aratott győzelme után Nada Hafez megdöbbentette a világot. Közösségi oldalára tette ki, hogy bizony 7 hónapos terhes, a kisbabájával a pocakjában készült fel az olimpiára, és így is állt ki ellenfele ellen. 

Fencing - Olympic Games Paris 2024: Day 3, Nada Hafez
Nada Hafez hét hónapos terhesen ment az olimpiára
Forrás: Getty Images

Terhes olimpikon: Nada Hafez a hetedik hónapban van

7 HÓNAPOS TERHES OLIMPIKON! Neked úgy tűnt, ketten vagyunk a páston, pedig valójában hárman voltunk! Én, az ellenfelem, és a még meg nem született kisbabám! A babám és én nagy kihívásokkal néztünk szembe, fizikailag és érzelmileg is. A terhesség hullámvasútja önmagában is kemény, de a magánélet és a versenyzés egyensúlyának megtartásáért küzdeni rettentő megerőltető volt, bár megérte. Azért írom ezt a posztot, hogy elmondjam, büszke vagyok, amiért biztosítottam a helyem a legjobb 16 között. Szerencsés vagyok, hogy a férjemnek és a családomnak köszönhetően eljutottam idáig. Ez az olimpia más volt. háromszoros olimpikon vagyok, de ezúttal egy aprócska olimpikont is cipeltem!

 - írta győzelme után a Nada, aki sajnos a következő fordulóban kiesett. Legyőzője, a 22 éves Jeon Hayoung a negyeddöntőben búcsúzott.

Hafez nagyon sok bíráló kommentet kapott, főkén férfiaktól. Ilyen és ehhez hasonló posztok sorakoznak a kép mellett az Instagramon:

  • Örülök neked! 👏 De sajnálom az ellenfeleidet. Most félni fognak, hogy bántják a kisbabádat 😞. Ez tisztességtelen előnynek tűnik. Miért írtad ezt meg? Meg kellett volna várni a végét." (A komment még Nadia kiesése előtt született.)
  • A hírnevedért vagy az országért játszol? Ha magadért, akkor gratulálok, és valóban hősies tettet hajtottál végre... ha nem, akkor jobb lett volna, ha valaki fizikailag alkalmasabb játszik.
  • Ez most viccnek szántad!? Erre költött az ország milliókat!? Hol van ebben a józan ész!? Terhes olimpikon!? Ez az új 2024-es egyiptomi trend? Vagy megpróbálsz a tévébe bekerülni? 😂😂😂😂😂 Ez őszintén szólva nagyon vicces!"
  • Tudni lehetett, hogy hét hónapos terhesen nem fog olimpiai érmet szerezni, miért értett egyet az olimpiai bizottság azzal, hogy ő utazik? Ez a közpénz elherdálásnak számít vagy sem?

Ezzel szemben a legtöbben támogatásukról biztosították a vívónőt:

  • Hát nem megdöbbentő látni, hogy az összes negatív komment férfiaktól származik? 😂 A teste elég erős ahhoz, hogy a semmiből hozzon létre egy emberi lényt, és mégis megkérdőjelezitek a fizikai képességeit!
  • Mint nő, és mint egyiptomi nő annyira büszke vagyok rád! ❤️ Annyira büszke vagyok mindenre, amit elértél és ahogy küzdöttél! 👏 Kívánok neked biztonságos szülést és egészséges kisbabát! 🤲🏻❤️
  • Micsoda történet a gyermekednek is! Kérlek, hagyd figyelmen kívül az összes tudatlan kommentet, amit kapsz. Egy anyukától a másiknak, óriási gratuláció - inspiráló vagy! ❤️

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.