Így él ma az igazi Maugli: inkább a vadállatok társaságát választotta az emberek helyett

Zanziman Ellie
YouTube -
afrika ruanda Maugli Zanziman Ellie
Zanziman Ellie azért került a címlapokra, mert inkább a vadállatok társaságában töltötte az idejét. Az „igazi Maugli" élete azóta gyökeresen megváltozott.

Zanziman Ellie inkább Ruanda erdejeiben, a vadállatok társaságában töltötte idejét. Megelégelte ugyanis, hogy a falubeliek kegyetlenül bántalmazzák őt szokatlan kinézete miatt. Az „igazi Maugli" élete azonban azóta gyökeresen megváltozott.

 

Az „igazi Maugli", aki inkább vadállatok társaságában töltötte idejét

Zanziman Ellie akkor került a címlapokra, amikor egy dokumentumfilm rávilágított arra, hogy inkább a vadállatokkal él együtt, miután a kegyetlen helyiek zaklatták a megjelenése miatt. Elmenekült, és Ruanda erdejeiben kóborolt inkább — úgy híresült el, mint az „igazi Maugli". Dokumentumfilm is készült arról, hogyan tölti a napjait: füvet és banánt evett, miközben állatok vették körül. Zanzimant azért bántották a helyiek, mert másképp nézett ki. Egy genetikei rendellenesség, a mikrokefália miatt a feje eltérően fejlődött. 

Mi az a mikrokefália?

Egy idegfejlődési rendellenesség, aminek a következtében a csecsemők feje kisebb, mint a velük egykorú, azonos nemű társaiké. A fej nem növekszik, az arc azonban változatlanul fejlődik. A rendellenesség számos betegség következménye lehet, a legtöbb babánál a kialakulásának oka ismeretlen, néhányuknál kimutatható valamilyen hibás gén. Általánosságban elmondható, hogy az ebben szenvedő gyerekek rövidebb ideig élnek, a betegségnek nincs gyógymódja.

Zanziman élete azonban nagy fordulatot vett azután, hogy a dokumentumfilmes stáb ellátogatott hozzá. Létrehoztak ugyanis számára egy adománygyűjtő oldalt, az ott összegyűlt összegnek köszönhetően pedig ő és édesanyja új életet kezdhettek. Zanzimant - aki vélhetően ma 25 éves lehet, születési éve pedig 1999-re tehető - legutóbb iskolai egyenruhában fotózták. 

Az adományokat arra használták fel, hogy a ruandai Ubumwe közösségi központban lévő, speciális igényű gyerekek számára fenntartott iskolába iratták Zanzimant. 

Édesanyja nagyon hálás azért a lehetőségért, amit az adományozók biztosítottak nekik. Az „igazi Maugli" már nem az erdőt járja, és már nem is csúfolják, nagyon jól érzi magát iskolatársaival, ráadásul új otthont is építhettek a kapott összegből. „Egy régi házban laktunk, amely bármikor összeomolhatott volna. Soha nem gondoltam, hogy a kívánságaim valóra válnak. Ebben a házban minden megvan ahhoz, hogy egy otthon legyen. Ez a földi mennyország" - mondta Zanziman édesanyja, aki a tévének is örül, mert így „soha többé nem lesz magányos".

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.