A dermokozmetikumok fontossága a nyári melegben

pexles.com -
PR cikk egészség kozmetikum bőrápolás
A nyár közeledtével készen állunk arra, hogy végre több időt töltsünk a szabadban szezonális tevékenységek, például úszás, túrázás vagy egy új hobbi kipróbálásával, mint a grillezés, ilyenkor elsődleges a bőrünk védelme (például Cerave termékekkel). Ha a laza nyári estéket részesítjük előnyben a kerti medencében vagy egy kerti függőágyban heverészve, a bőrápolási rutin valószínűleg hasznos lehet odafigyeléssel a közelgő meleg és párás időben. Könnyű bőrápoló készítményekre, például hidratáló krémre váltva arckrém helyett biztosíthatjuk a bőr egészséges működését a meleg hónapokban.

A Cerave ápolja a bőrt

A dermokozmetikumok kiváló minőségű kozmetikai készítmények, amelyeket bőrgyógyászokkal együtt fejlesztenek és klinikailag tesztelnek. Hatékonyságukat számos tudományos kutatás igazolja. Ezek a termékek – ilyen többek közt a Cerave is – érzékeny bőrűek számára is ideálisak és megfelelnek a gyógyszeripar szigorú gyártási előírásainak.

A nyár néhány egyedi kihívás elé állítja a bőrápolást, különösen a zsíros vagy pattanásos bőrűek számára! A forróság, páratartalom és izzadtság okozta további kényelmetlenség, különösen sminkkel kombinálva, komoly akadályt jelenthet a bőrápolási célok elérésében. Azonban nincs veszve minden remény! Számos lépést tehetünk a zsíros bőr kezelésére a nyári hónapokban. Többek közt választhatunk a legjobb kozmetikumok közül – például a Cerave termékei közül.

Hidratálás kívül-belül

A hidratálás nemcsak az általános egészség, hanem a szép bőr megőrzése szempontjából is kulcsfontosságú. A vízhiányos bőr száraznak, fénytelennek és hámlónak tűnhet. Még a finom vonalak és ráncok jelenlétét is észreveszi. Nyáron testünk több vizet veszít az izzadás következtében, ezért elengedhetetlen, hogy egész nap hidratáltak maradjunk. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása segít kiüríteni a méreganyagokat, megőrzi a bőr teltségét és megakadályozza, hogy kiszáradjon és meginduljon a hámosodás.

Utazáskor vagy nyaraláskor ne felejtsünk el magunkkal vinni egy vizes palackot. És ha a sima víz unalmassá válik, uborkaszeleteket, citromot vagy mentalevelet adjunk hozzá, hogy egy kicsit izgalmasabbá tegyük az ízét.

Hasonlóan jelentős a bőr helyi hidratálása olyan bőrápoló termékekkel, mint például a Cerave, amelyek fontos összetevőket tartalmaznak, mint a hialuronsav!

Váltsunk szalicilsavas krémre 

Egy egyszerű, de hatékony módja annak, hogy nyáron leküzdjük a zsíros bőrt, ha átváltunk a „pattanásos” bőrre tervezett készítményre – abban az esetben is, ha nincs pattanásunk! Ezek a kozmetikumok szalicilsavat tartalmaznak, amely segít megszabadulni a felesleges zsírtermeléstől és segíthet a pórusok tisztán tartásában, valamint gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket.

Fényvédelem felsőfokon 

Miközben határozottan támogatjuk a fényvédő krém használatát egész évben, evidens, hogy a tengerparti vakáció és a medencénél töltött hosszabb idő miatt előfordulhat, hogy a szokásosnál több fényvédő krémet veszünk igénybe.

Lehetséges, hogy az igénybe vett fényvédő típusának megváltoztatása csökkentheti az extra olajtermelést – különösen, ha vegyi fényvédőt használunk.

A kémiai fényvédő olyan krém, amely felszívódik a bőrben és a nap UV-sugarát hővé alakítja, mielőtt kiengedné a testből. A zsíros bőrtípusok általában szerencsésebbek a fizikai fényvédővel, más néven „ásványi fényvédővel”, amely a bőr tetején helyezkedik el és visszaveri a napsugarakat. Győződjünk meg arról is, hogy „nem komedogén” felirattal van ellátva és olajmentes, hogy ne tömje el a pórusokat. A Cerave-család termékei számos bőrtípusra jól alkalmazhatók.

Napozás utáni ápolás 

Napozás után bőrünk különös figyelmet és gondoskodást igényel, hogy megőrizze egészségét és ragyogását. Az első lépés a bőr alapos megtisztítása enyhe, hidratáló tusfürdővel vagy arctisztítóval, hogy eltávolítsuk a sót, homokot és naptejet. Ezt követően alkalmazzunk hűsítő, nyugtató hatású készítményeket, mint például aloe vera gélt vagy kamillás krémet, amelyek csökkentik a bőrirritációt. Ne feledkezzünk meg a bőséges vízfogyasztásról sem, hiszen a hidratáció belülről is elengedhetetlen. Végül, ha bőrünk mégis leégett, kerüljük a további napozást, és viseljünk laza, természetes anyagokból készült ruházatot, amely nem irritálja a sérült bőrt.

A fent említett egyszerű rutinnak a betartásával egész nyáron élvezhetjük a jó időt, miközben akár a Cerave-kozmetikumoknak köszönhetően bőrünk ép és egészséges marad.

(x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.